Annons:

Paris stadsbild

Svensk stjärndesigner bakom lyxhotell i Paris hetaste stadsdel

Femstjärniga Le Grand Mazarine ska slå gästerna med häpnad. De ska göra det med ett återbesök i ”fransk klassicism med en fläkt av raffinerad modernitet”, skapad av svenske inredningsdesignern Martin Brudnizki. Text: Janne Sundlin

”Vi ville att hotellet skulle kännas som om det alltid har varit en del av Marais landskap så vi sökte inspiration från den aristokratiska tidens stora hus”

Marais i Paris tredje arrondissement ligger norr om Seine, nordöst om Notre Dame, och var en gång hemvisten för aristokratin. Numera är det en av Paris mest coola stadsdelar med en ung publik.

Här öppnar Le Grand Mazarine i oktober, med 61 rum och sviter inredda med parisiska antikviteter och specialanpassade möbler.

– Marais har en läcker blandning av djärvhet, flamboyans och elegans, säger Kimberley Cohen Pariente, i ägarfamiljen bakom Maisons Pariente som ska driva hotellet. 

Fler hotell har eller ska öppna i stadsdelen. Förra året öppnade Hotel Sookie med 31 exklusiva men mindre rum. Evoks Cour des Vosges, i en 1600-talsherrgård har endast 12 sviter men romerskt bad och spa i källaren. I Marais öppnar även ett Accors-hotell den 1 september, med 162 rum.

Den kända svenske inredningsdesignern Martin Brudnizki står bakom Le Grand Mazarines innandömen. Som alltså ska bli ett ”återbesök i fransk klassicism med en fläkt av raffinerad modernitet”. 

– Jag älskar konceptet med dåtidens litterära salonger och detta var en av de främsta inspirationskällorna när man designade Le Grand Mazarin. Vi ville att hotellet skulle kännas som om det alltid har varit en del av Marais landskap så vi sökte inspiration från den aristokratiska tidens stora hus, förklarar Martin Brudnizki inför höstens öppnande.

Kommentarer är stängda.