Annons:

Ted Valentins hotellsajter har blivit kopierade av hotelljätte

Förra året släppte jag ett gäng nya nischade hotellsajter, till exempel Pingponghotels.com, Amazing-hotel-suites.com och Skihotelsguide.com. Jag antar att jag får se det som ett slags bevis på framgång (?!) att en stor konkurrent i hotellbranschen - ett företag med över 100 anställda, Hotelspecials/Bookerzz, redan kopierat, det man i web-sammanhang kallar för "klonat" en av mina sajter, rakt av, skriver Ted Valentin sin Facebook.

Externa, bilderna, koden, ja allt. Till och med länkarna leder fortfarande till en av mina sajter. Själva personen som laddat ner hela min sajt och lagt upp den på en egen domän verkar vara ingen mindre än Hotelspecials svenske VD, Fredrik Jansson. Tyvärr tycker jag att klonen är lite taffligt gjord. Det är ganska små utseendeändringar som gjorts – men alla ändringar som gjorts har gjort sajten… ganska mycket fulare. Om man ska kopiera får man väl ändå göra det med lite stil, tycker jag! Vad tycker ni? 

Här är originalet: https://amazing-hotel-suites.com/london/ och här är klonen: http://breakfastandbed.se/london/

Så här skriver Teds följare: Mai-Li Hammargren Noll kreativitet om han till och med klonat hälsningstexten bredvid sin egen bild. Pinsamt värre Fredrik!

Ted Valentin: Fick nu ett meddelande av Fredrik, VD och grundare på Hotelspecials: ”Hej Ted, kan tyvärr inte svara på din post på facebook. Jag har lånat deisng från dina sajter på en av våra sajter som jag håller på att bygga upp. Den är inte färdig än och kommer ändras eller eftersom. Som du ser finns det inget innehåll på den än eftersom den håller på att utvecklas just nu. jag gillade designen och enkelheten i den men som sagt kommer den förändras framåt i tiden. Jag bad en utvecklare bygga en klon och sen kommer det flera saker dit. Han lade till innehållet rakt av, men det komemr ersättas med sånt vi har på våra egna sajter som tex spabokning.se. Om du vill tar jag såklart bort klonen tills den inte är en klon. Det är ingen stor sak för mig utan det är en del av det arbete vi gör med att förnya det WP tema vi har för en rad olika sajter. Känn dig fri att dela detta svar om du vill. Ha det gott, Fredrik”

Kommentarer är stängda.