Annons:

Annons:

Tina Tropp Jerresand är ny HR-chef för At six

Tina Tropp Jerresand blir ny HR-chef för Nordic Choice-satsningen på Brunkebergs torg. Sju medarbetare ska bli 500. Engagemang och energi är nyckelorden, inte bara i sin egen roll utan är också det hon söker hos framtida anställda.

Tina Tropp Jerresand grundade rekryteringsföretaget Pointpeople som är specialiserat på hotell- och servicebranschen. Men nu har hon sålt företaget till sin medgrundare Helena Larson för att bli ny HR-chef för Nordic Choice Hotels bygge på Brunkebergs torg. Två hotell och en stor takrestaurang ska öppnas. Det kommer att krävas personal – i dagsläget är de sju personer. När året är slut ska 500 personer vara anställda.

Hur skiljer sig ditt nya jobb från ditt tidigare?

– Det är en mycket bredare roll och ett större projekt där jag även får arbeta med rekrytering som min tidigare roll innebar. Det är jätte spännande att gå in i ett projekt i ett så här tidigt skede och få vara med och bygga värdegrund och kultur.

Berätta lite om projektet.

– Det är ett helt hotellkvarter som ska växa fram vid Brunkebergs torg i centrala Stockholm. Det ena hotellet är At Six som blir ett exklusivt livsstilshotell där konst och design ska vara i fokus. Det andra hotellets koncept är i dagsläget inte lanserat men kommer att vara mer kreativt och lekfullt. Och sen kommer det även finnas en två-vånings takkrog med utsikt över staden.

Sju medarbetare ska bli 500, hur går en sådan rekryteringsprocess till?

– Vi håller just nu på och anställer nyckelpersoner och nästa steg är att anställa avdelningschefer. Efter det, under hösten, går vi in i en intensiv fas när vi ska anställa resterande personal.

Vad är det ni söker hos personerna ni anställer?

– Personer med energi och ett engagemang och som vill vara med och ge upplevelser utöver det vanliga. Det är en spännande utmaning att bygga upp teamen och verkligen hitta personerna som har DET. Det är lite som att lägga pussel, men det är det som är så kul med rekrytering. Hur skapar vi framgångsrika team? Det är tillfredsställande när du känner att du fått ihop pusselbitarna och känner att personerna du anställt kommer att göra ett bra jobb.

Vad är din vision för verksamheten?

– Vi vill överträffa förväntningar och sticka ut. Men för att göra det måste man känna till vem som är din gäst och gästens behov. Sen vill vi skapa en plattform och en kultur som engagerar medarbetaren så att de som jobbar med oss mår bra – då tror vi att gästen också kommer att må bra.

 

En kommentar

  1. Aders Steene: Här har man valt helt rätt person för jobbet, säger din gamle lärare!

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.