Annons:

TUI och Elite Hotels lanserar Blue Star över hela Sverige

Nu kan semesterlängtande svenskar uppleva hotellkonceptet Blue Star på hemmaplan. Idag lanseras ett helt nytt samarbete över hela landet mellan TUI och den svenska hotellkedjan Elite Hotels. Från och med nu kan resenärer gå in och boka TUIs mest populära hotellkoncept Blue Star, med fokus på vällagade middagar med lokala rätter, upplevelser och hälsa. Bamse, som är en uppskattad del av Blue Star-konceptet, kommer självklart att gästa sommarens Blue Star Elite-hotell, enligt ett pressmeddelande.

Sommaren närmar sig och svenskarna rekommenderas att semestra på hemmaplan. För att erbjuda uppskattade semesteralternativ på hemmaplan har TUI därför ingått ett samarbete med Elite Hotels, som utsågs till Nordens främsta hotellkedja 2019. Det är första gången TUI öppnar upp ett av sina hotellkoncept i Sverige, Blue Star brukar förknippas annars med Medelhavet så här års.

TUI lanserade så kallad Staycation redan i fjol, men har nu utökat programmet med 26 Elite-hotell för paketerade semesterboenden över hela landet. Ett paket erbjuder flernattsvistelser med läcker middag och smidig avreselunch.

-Vår ambition är att erbjuda semesterupplevelser oavsett vem man är eller vart man ska åka. Just nu tittar många familjer på att semestra i Sverige och många har bott på våra koncepthotell i exempelvis Grekland och Spanien. Nu vill vi skapa samma känsla på hemmaplan – oavsett var i Sverige man bor. Det nya upplägget med Elite Hotels är ett första steg i vad vi ser som ett långsiktigt samarbete, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI i ett pressmeddelande.

De nio städer där Elite-hotellen nu erbjuder Blue Star-konceptet erbjuds är Helsingborg, Göteborg, Jönköping, Örebro, Stockholm, Gävle, Sundsvall, Örnsköldsvik och Luleå. TUI kommer att erbjuda semesterlösningar även på övriga Elite-hotell i landet, men då inte under Blue Star-flagg.

-Vi är väldigt glada att starta upp detta unika samarbete med TUI, världens största reseaktör. När många väljer att semestra i Sverige så känns det fantastiskt att tillsammans med TUI erbjuda uppskattade semesterupplevelser på hemmaplan. Vi är också stolta över förtroendet att vara först ut med att introducera TUI:s paradkoncept Blue Star i Norden, säger David Halldén, vd på Elite Hotels i ett pressmeddelande.

5 kommentarer

  1. Vera: Största anledningen för de flesta att åka på TUI/Ving/Apollo semester är väl ändå sol, pool och strand?! Så visst om vädret blir toppen är det några av dessa hotell som kan vara ok men de flesta inte.....
  2. David: Desperata tider kräver desperata åtgärder.... håller med om att hotellen har inte vad som en typisk TUI-gäst vill ha. Knappt nån har pool.
  3. Pelle: Desperat åtgärd av en desperat hotellkedja
  4. Erik: Man kan omöjligen få samma känsla av semester på ett hotell i Helsingborg som man får på ett hotell i t.ex Grekland. Förstår inte riktigt hur det här upplägget ska locka fler resenärer. Menar, om jag vill boka hotell i Svrige så gör jag väl det ganska simpelt på respektive hemsida. Inte letar jag efter ett koncepthotell hos TUI och tror att det ska vara som utomlands. Att locka med middag och lunch är väl knappast något speciellt heller
  5. Johan: Bra nyheter! Ni i Sverige kan inte resa ännu under denna sommar så fritt som ni gjort hittills och det blir säkert att semestra i Sverige. Jag tycker att detta är nånting som bör uppskatta vad TUI och Elite Hotels lanserar i Sverige. Trevig sommar och en hälsning från Finland.