Annons:

UC: Trend bruten – konkurser ökar i flera branscher

Vid krisen begynnelse ökade antalet konkurser för att sedan under året ha återhämtat sig starkt. Men den positiva trenden tycks att brutit i november – och antalet konkurser ökar i flera utsatta branscher, skriver kreditupplysningsföretaget UC i ett pressmeddelande. – Fram tills i dag har vi sett en återhämtning bland konkurserna, men nu tycks den positiva trenden vara över, säger Richard Damberg, ekonom på UC.

I hotell- och restaurangbranschen ökade konkurserna med 12 procent under månaden, i transportbranschen med 26 procent och partihandeln (grosshandel) med 16 procent.
Totalt fortsätter antalet konkurser att minska – fyra procent i november, jämfört med i fjol. Vilket är en svagare återhämtning än tidigare.

2 kommentarer

  1. Anonym: Detta är i princip en reprisartikel från artikeln om vad Visita sa om krogåret. För det som står är samma, bara att det nu är UC som uttrycker sig
  2. Thomas Larsson: Uppmaning till ala: sponsra rest. branschen gå ut och ät med frun eller hitta nån (eller några) snyggingar. Så farlig är inte coronan, när jag varit ute som i går vet personalen vad de ska göra, och ägaren eller de som driver vet att det är slut om ett enda coronafall kan härledas till deras restaurang, så de anstränger sig till max. Precis som flyget man chansar inte utan vidtar rigorösa åtgärder, även för att skydda sin egen personal. stay safe, bättre en levande hund än en död mus.