Annons:

Annons:

Undersökning: Försiktig optimism i hotell- och restaurangbranschen

Sysselsättningen i svenska hotell- och restaurangbranschen ökade med 2 procent under det andra kvartalet, en rejäl skillnad jämfört med det förra kvartalets siffra på -13 procent. Alla branscher i Sverige lämnar positiva prognoser. Detta enligt en undersökning av Manpowergroups arbetsmarknadsbarometer.

Efter pandemins början, inför det tredje kvartalet 2020, lämnade arbetsgivare i branschen en sysselsättningsprognos på -58 procent medan de inför samma kvartal i år lämnar en prognos på 2 procent. Det innebär en uppgång på 60 procentenheter jämfört med förra året.

– Arbetsgivarna i hotell- och restaurangbranschen visar en positiv prognos för första    gången sedan pandemins början. För ett år sedan, när pandemin var ett faktum, visade  prognoserna på en arbetsmarknad i fritt fall men vi kan nu konstatera att vi ser en  gedigen upphämtning, säger Mikael Jansson, vd för ManpowerGroup.

En kommentar

  1. Anna: Det svåraste kommer hotell med övre medelklass och lyx få. Tex Grand Hotel kommer kanske inte överleva. Priserna vill få betala. Svara

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.