Annons:

VD klar för Nordens största hotellutvecklare Nordic Property Management

Det blir Fredric Landell som tar över som ny VD för Petter Stordalens hotellutvecklingsbolag Nordic Property Management. Bolaget är det största på den Nordiska marknaden som arbetar med att projektleda stora hotell- och restaurangprojekt.

Med närmare 8000 nya hotellrum under konstruktion de närmaste åren så är rollen som VD för Petter Stordalens hotellutvecklingsbolag Nordic Property Management central.

– Vi har aldrig haft så mycket på gång som just nu. Gamla byggnader omvandlas till hotell och nya byggs. För att klara av allt i tid och med minsta möjliga påverkan på gäster och grannar så är rollen som chef för utvecklingsbolaget oerhört viktig. Jag är därför väldigt glad över att ha lyckats locka Fredric Landell till oss. Han är inte bara oerhört kunnig på området utan också en bra och uppskattad ledare. Det här ger oss extra kraft som gör att vi kan öka tillväxttakten för bolaget, säger Nordic Property Managements ägare Petter A Stordalen.

Fredric är utbildad civilingenjör vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Närmast kommer han från den egna firman Vimini AB som är ett konsultbolag som projektleder fastighetsprojekt med fokus på hotell och restaurang. Han har också tidigare varit vice VD för Newsec Technical Services AB och VD och grundare av Campido Fastighetsförvaltning AB.

– Det här känns oerhört kul! Jag har länge jobbat i branschen och har bland annat haft förvaltningsuppdrag åt flera av Nordic Choice hotell. Jag vet med andra ord vad jag ger mig in på och det gör mig både trygg och förväntansfull. Bolaget har bara ett läge och det är full fart framåt vilket betyder att jag ser fram emot många år där det blir åka av. Jag ska hålla hårt i ratten och tillsammans med teamet ta svängarna så skickligt det bara går, säger Nordic Property Managements tillträdande VD Fredric Landell.

Rekryteringen av ny VD för Nordic Property Management har varit omfattande och noggrann.

– Intresset för tjänsten har varit oerhört stort. Vi har därför arbetat med en väldigt kompetent kandidatförteckning. Fredric utmärkte sig snabbt. Han kan oss som bolag, han är en social och innovativ ledare och vi vet att han kan leverera kvalité på kort tid och i en föränderlig omvärld. Fredric kommer därför att passa bra in i NPM-teamet och blir dessutom ett bra tillskott till Nordic Choice Hotels koncernledning, säger Nordic Property Managements ordförande Daniel Stenbäck.

Fredric Landell tillträder som VD för Nordic Property Management den 1 mars 2020.

En kommentar

  1. Satu Andersson: It’s a perfect match! Grattis till den rekryteringen Daniel och stort lycka till Fredric!