Annons:

Annons:

Vd:n: Scandics vinstvarning beror på överetablering

En hotellkapacitet i Stockholm som har ökat mer än efterfrågan. Det är ett av skälen till Scandics vinstvarning säger hotellkedjans vd till Svenska Dagbladet.

Scandic meddelade tidigare i veckan att hotellkedjans vinst för sista kvartalet 2017 blir lägre än väntat. Enligt vd Even Frydenberg beror det på att efterfrågan i Stockholm avtagit något samtidigt som antalet hotellrum ökat. Det skriver Svenska Dagbladet.

– Det stora är det som skett runt Brunkebergstorg där cirka 1 000 rum har tillkommit sedan april i fjol, säger han till tidningen.

Enligt siffror från Tillväxtverket har antalet bokningar i Stockholm visserligen ökat kraftigt sedan 2013 men ökningen mattade av under 2017. Samtidigt gick beläggningsgraden ner i huvudstaden i fjol.

2 kommentarer

  1. Frederick Matsson: Hej, Om sista kvartalet blev sämre än väntat så finns det nog stor risk att första kvartalet i år blir en rysare!
    Svara
  2. Peter Hellman: Vi har varit för dåliga på att attrahera stora,viktiga och lönsamma kongresser till Stockholm inom B2B segmentet. Det innebär att även Stockholmsmässan har haft ett svårt år 2017. Stocon och Congrex var starka dragare av viktiga kongresser till Stockholm med flera års framförhållning. När de försvann så ser vi nu resultatet av deras viktiga arbete för många år sedan. Vidare har Visit Sweden minskat sitt fokus på mötesindustrin inom B2B,utan mer fokuserat sig med att bli en kommunikations kanal inom B2C. Vi får hoppas att nya ledningen återvänder till att fokusera affärer som genererar bättre affärer för staden,hotellen och hela rese - och turistbranschen.
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Resekonsult
Sista ansökningsdag:
06 June, 2018
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
05 June, 2018
Go Active Travel söker en konceptansvarig reseproducent
Sista ansökningsdag:
04 June, 2018