Annons:

Annons:

Vinggruppen köper tolv hotell och vill köpa fler vid Medelhavet

Vinggruppen i Norden köper det spanska hotellbolaget AROE som driver 12 hotell med drygt 2 000 rum på Mallorca, Menorca och Kanarieöarna och säkrar därmed flera populära hotell på lång sikt, enligt ett pressmeddelande Fler köp kan bli aktuella i framtiden. Ving vill äga hotell i hela Medelhavsområdet, skriver Fredrik Henriksson i ett mejl till Travel News.

Hotellbolaget som även inkluderar flera av Vinggruppens (Ving, Spies och Tjäreborg) mest populära hotell driver hotell på Gran Canaria, Fuerteventura, Teneriffa, Mallorca och Menorca. I köpet ingår 2194 rum på totalt 12 omtyckta hotell med hög kundnöjdhet. Fem av hotellen är redan idag bland de mest populära bland Vinggruppens gäster; Sunwing Alcudia och Sunprime Waterfront på Mallorca och Sunwing Fañabé Beach på Teneriffa och Sunprime Atlantic View och O.B.C. på Gran Canaria. Hotellen säkrades upp sommaren 2020 för de nordiska gästerna i samband med Thomas Cooks konkurs, men köpet gör att dessa omtyckta hotell nu blir kvar inom Vinggruppen på längre sikt.

– Vi är glada över att vi nu säkrat några av våra mest omtyckta hotell även för framtiden och genom köpet även skapat nya möjligheter att växa med nya hotell i Medelhavsregionen och på Kanarieöarna, säger Magnus Wikner, Koncernchef Vinggruppen i Norden.

Alla hotell har medarbetare med lång erfarenhet och ett långt partnerskap med Vinggruppen. Förutom många nöjda kunder och medarbetare så har hållbarhetsarbetet på hotellen lett till att åtta av hotellen erhållit den högsta nivån, Gold status, inom hållbarhetscertifieringen Travelife.

Finns det en prislapp på detta?

Ja, men ingen publiksiffra på den tyvärr, skriver Vings presschef Fredrik Henriksson i ett mejl till Travel News.

Planerar ni att köpa fler hotell?

Vi ser hela tiden över möjligheter framöver, men inget vi kommunicera kring i nuläget, skriver Vings presschef Fredrik Henriksson i ett mejl till Travel News.

Om, ja var är det mest intressant att köpa hotell?

Vi är intresserade av hela Medelhavsregionen, men viktigast för oss är att vi har våra omtyckta hotell till våra nordiska gäster, vare sig vi själva äger, driver, leasar eller sammarbetar med hotell, skriver Vings presschef Fredrik Henriksson i ett mejl till Travel News.

Planerar ni att investera i hotellen?

Ja, både på kort och lång sikt. Bland annat kommer Sunwing Fanabe på Teneriffa att helrenoveras nästa sommar, skriver Vings presschef Fredrik Henriksson i ett mejl till Travel News.

Rent allmänt hur går försäljningen?

Den positiva trenden håller i sig och vi ser särskilt positiv utveckling på Kanarieöarna och Mallorca, skriver Vings presschef Fredrik Henriksson i ett mejl till Travel News.

Ving togs nyligen över av bland annat norska hotellmiljardären Petter Stordalen och riskkapitalbolaget Altor. Affären skedde efter att Vings tidigare moderbolag Thomas Cook försatts i konkurs.

Om AROE

AROE (Airtours Resort Ownership Espania) driver 12 hotell med totalt 2194 rum och 1700 anställda på Teneriffa, Gran Canaria, Mallorca och Menorca. Hotell på Kanarieöarna:Ocean Beach Club Gran Canaria, Sunprime Atlantic View, Sunwing Fanabe Beach och Sentido Buganvilla. Hotell på Mallorca och Menorca: Sunprime Waterfront, Sunwing Alcudia Beach, Sentido Cala Vinas, Smartline Cala’n Bosch, SunConnect Los Delfines, Club Jet Alcudia, Cala Blanca Sunhotel och Cook’s Club Palma Beach.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.