Annons:

200 gratis hyrbilar till vårdpersonal

Flera hyrbilsaktörer går samman och ger vårdpersonal utan tillgång till bil möjlighet att ta sig säkert till och från arbetet. 200 gratis hyrbilar står till vårdens förfogande.

Hertz, OKQ8, Sixt och Volvo Car Mobility har tillsammans med organisationen WeFightCovid gått sammans för att hjälpa personer som arbetar inom hälso- och sjukvård i hela landet att få tillgång till en bil så de kan ta sig snabbt och säkert till och från arbetsplatsen, och därmed slippa utsätta sig för exponering av covid-19 i kollektivtrafiken.

– Det här initiativet är en god start för att minska riskerna för vårdpersonalen, men om det verkligen ska ge effekt behöver fler aktörer bidra till säkra transporter. I denna pandemi är vårdpersonalen än mer oumbärlig än under normala omständigheter och genom möjligheten att åka isolerat minskar riskerna för de människor vi behöver mest just nu, säger Dan Castillo på WeFightCovid.

Vårpersonalen behöver inte betala någon trängselskatt när de använder bilarna. Initiativet inleds med en månads testperiod, men kan förlängas.

WeFightCovidär ett ideellt initiativ som mobiliserar privatpersoner, organisationer och företag för att slåss mot coronaviruset.

 

En kommentar

  1. Åke: Lovvärt initiativ