Annons:

Hertz omsätter en miljard 2021

Trots att pandemin fortsatt höll ett grepp om världen 2021 lyckades Hertz Sverige att återigen nå en miljardomsättning, enligt ett pressmeddelande. Ökad vaccinationstakt och återöppnandet av världen var framförallt de bidragande faktorerna bakom den stora tillväxten.

Sifforna når inte riktigt upp till rekordåret 2019 där mer normala förhållanden resulterade i en omsättning på 1,2 miljarder – Hertz bästa år någonsin. Men ökningen jämfört med 2020 visar en förbättring trots externa faktorer som påverkar, enligt ett pressmeddelande. Flygplatserna som öppnandes upp mer och mer bidrog till att Hertz flygplatskontor, som står för stor del av omsättningen ökade.

”Att världen långsamt börjat öppna upp har varit en stor lättnad för oss. Samtidigt har våra citykontor på vissa platser knappt känt av pandemins effekter rent ekonomiskt eftersom kunderna hyrt bil allt mer. Våra franchisetagare har varit en stor bidragande faktor till den positiva tillväxten och vi har lärt oss enormt mycket av den påfrestande tid som vi gått igenom.” säger Mattias Wäne, vd Hertz Sverige.

Kommentarer är stängda.