Annons:

Ökat flygande leder till hyrbilsboom – Hertz gör toppresultat

Hertz omsatte under mars månad 104 miljoner kronor. Det är den högsta omsättningen för en enskild månad i Q1, i företagets historia, enligt ett pressmeddelande. Återöppnandet av samhället efter coronarestriktionerna som lett till mer resande, är den största bidragande faktorn.

Framförallt är det flygplatskontoren som nu sett ett rejält uppsving med fler bokade bilar. På vissa platser har ökningen varit flera hundra procent. I snitt har uthyrningskontoren i anslutning till flygplatserna ökat med 65 procent jämfört med föregående år.

”Vi såg att privatresandet ökade succesivt under 2021 men nu ser vi att även företagskunderna har börjat resa igen vilket lyfter vår omsättning som just nu är på högre nivåer än rekordåret 2019. På grund av den rådande komponentbristen i världen har hela branschen svårt att få leveranser av beställda bilar, vilket påverkar tillgång och pris. Även kriget i Ukraina skapar en osäkerhet som också har en inverkan. Just nu är det väldigt hög efterfrågan på hyrbilar”, säger Anders Tärnell, marknadschef på Hertz i ett pressmeddelande.

En kommentar

  1. Lena: Ryssbolag! Då hamnar Hertz på svartalistan i min bok med. Kolla in SVT om granskningen av Hertz som pågår… Skumraskaffärer om man börjar läsa på lite.
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024