Annons:

Premium

Onödigt hårda restriktioner tvingade Gröna Lund att ha stängt 

Parks And Resorts vd Christer Fogelmarck: “Regeringen införde onödiga hårda restriktioner.”  Resultatet blev att Parks and Resorts tappade en miljard i intäkter, tiotusentals unga blev utan jobb och Sveriges mest kända nöjespark Gröna Lund tvingades att ha stängt hela sommaren 2020.  Men nu hoppas vd att kunna öppna förutsatt att smittspridningen går ner och reglerna blir tydligare. Regeringens stödåtgärder till besöksnäringen får inte godkänt. - Vi har fått sex-sju procent av våra förlorade intäkter. Det är inte att hjälpa nöjesparkerna när man dessutom stängt ner oss på ett sätt som inget annat land i Europa har gjort, säger Christer Fogelmarck i en stor intervju med Travel News. 

Travel News träffar Parks and Resorts vd Christer Fogelmarck samma dag som regeringen haft ännu en av sina pressträffar. Denna gång har det handlat om restriktionerna som den nya pandemi-lagen kan införa, men också att möjligheten att öppna upp nu är enklare än förra sommaren. Då var det lagen om allmän sammankomst och ordningslagen som fick Gröna Lund, Liseberg och Astrid Lindgrens värld att hålla stängt. Att driva en temapark med bara 8 gäster är förstås ekonomiskt självmord. Nu med den nya pandemilagen finns en större flexibilitet i systemet – förutsatt att smittspridningen går ner förstås. 

Parks and Resorts är ett av få större svenska bolag i reseindustrin. Omsättningen ett vanligt år är knappt 1,4 miljarder och 2019 tjänade man 51 miljoner. Juvelen i kronan är Gröna Lund med 669…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium