Annons:

Premium

Stockholms okrönta krogkung vill abdikera, kanske…

Travel News Viggo Cavling möter Stockholms okrönta krogkung: PG Nilsson. Han är mannen bakom två av stadens mest kända restauranger: Sturehof och Riche. Och restaurangkoncernen Svenska Brasseriers i särklass största ägare. Men när det kommer till titlar har han bara en: business developer. Vd sedan några år är Niklas Johansson och styrelseordförande är dottern Matilda Jackson. Under covid bråkade PG med myndigheterna varje dag klockan 15. Och före det bedrev han en kamp mot den stora ombyggnaden av Stureplan. Men nu omfamnar han den. Sturehof har nämligen fått nya lokaler i huset bredvid.

”Det är många, många som har kommit till mig under årens gång och vill bli aktieägare”

Vi börjar med rundtur i de nya lokalerna. Ingången till nya Sturehof blir Stureplan 2, förut var det bank här och för länge sedan var det exakt här Sturehof öppnade dörrarna första gången 1887. 

Det första som möter gästerna är den stora baren. På både höger- och vänstersidan ligger matsalens bästa middagsplatser med utsikt över Stureplan. Utrymmet till vänster fortsätter en halv trappa upp till det rum som förr hette Mellanbaren med det runda – magiska – bordet 400 längst in i lokalen. På de ljusblå väggarna känner vi igen Ernst Billgrens handmålade fiskar. Vissa är nya och andra bara förbättrade. Och vissa har blivit halverade när byggarna gjort som de ville. 

I gatuplanet finns det utrymme för 110 gäster. En trappa upp är det plats för nytillskottet Stureplans salonger, även här kan 110 personer äta samtidigt och blicka ner på Stureplan. I det största rummet finns det plats för 60 sittande gäster. De går att stänga in sig om man firar högtidsdagar och bröllop, men PG tror att även “vanliga” gäster vill sitta här när det inte är abonnerat. 

Som…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium!

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium