Annons:

Omvänd nakenchock i Tennessee

Tennessee är på väg att anta en lagstiftning som är ett försök att förbjuda draguppträdanden, som lagstiftaren anser är "skadliga för minderåriga". Dragföreställningar i offentliga miljöer, som till exempel kan förekomma i Pridetåg, ska stoppas i staten Tennessee då de anses "skadliga för minderåriga". Text: Janne Sundling

”HBTQ-förespråkare, dragartister och minst en Nashville-företagare har sagt att lagförslaget riktar sig mot utsatta i samhället och kommer att ha en nedslående effekt på konstnärliga framträdanden”

Så här heter det i langförslaget:

”Detta lagförslag skapar ett brott för en person som deltar i en vuxenkabaréföreställning på allmän egendom eller på en plats där vuxenkabaréföreställningen kan ses av en person som inte är vuxen. Lagförslaget definierar en ”vuxen kabaréföreställning” för att betyda ett framträdande på en annan plats än en vuxenkabaré som har topplösa dansare, go-go-dansare, exotiska dansare, strippor, manliga eller kvinnliga imitatorer som tillhandahåller underhållning som tilltalar ett snävt intresse, eller liknande underhållare, oavsett om de framförs mot vederlag eller inte”.

Republikanerna i Tennessee House har lagt förslaget att förbjuda ”vuxenorienterad” underhållning från offentlig egendom och begränsa den till åldersbegränsade lokaler i lagstiftning efter en uppsjö av kontroverser om dragshower över hela staten.

Den framträdande republikanske politikern Chris Todd lämnade in lagförslaget efter att han kämpat mot en offentlig Pride-dragshow i Jackson, Tennessee. Todd kallade vid den tiden dragshowen ”barnmisshandel”.

HBTQ-förespråkare, dragartister och minst en Nashville-företagare har sagt att lagförslaget riktar sig mot utsatta i samhället och kommer att ha en nedslående effekt på konstnärliga framträdanden. Minst en republikan i utskottet tog också upp frågor om potentiella konsekvenser för andra typer av underhållning, såsom professionell brottning och stora artister.

Demokraten Gloria Johnson hävdar att staten redan har obscenitetslagar.

– Om du är obscen inför barn är det redan olagligt, eller hur? Om du bär lederhosen och är obscen inför barn, kommer du att arresteras, eller hur? sa Johnson.

Senaten godkände tidigare en version av lagstiftningen med 26-6 röster, där alla kammarens demokrater motsatte sig åtgärden.

Nu ska guvernören, Bill Lee, skriva under det i lag eller utfärda ett veto. Men om han inte skriver under blir lagförslaget ändå lag.

Dragshower över hela Tennessee har mött motstånd från lokala myndigheter de senaste månaderna. I januari gick maskerade människor med nazistiska slagord i anti-HBTQ-demonstration i Cookeville, rapporterade WPLN.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna