Annons:

Thai Airways stämmer passagerare – “spred felaktiga uppfattningar” i sociala medier

Dålig sikt tvingade flygplanet från Thailand att landa i Sydney i stället för Melbourne. En passagerare ombord blev missnöjd och klagade på Thai Airways i ett Facebook-inlägg, rapporterar Expressen. Nu stäms passageraren av flygbolaget.

Dimma gjorde att Thai Airways Airbus A350 tvingades ändra rutt på vägen från Bangkok till Melbourne. Enligt sajten Simple Flying kunde piloten bara se 200 meter framför planet och därmed bedömdes det som alltför farligt att landa.

En och en halv timme efter beräknad ankomst till Melbourne landade planet i Sydney i stället, där det blev stående tills förhållandena blivit bättre. Till slut, mer än fyra timmar sena, var passagerarna framme i Melbourne.

Den ändrade rutten gjorde inte alla nöjda. En passagerare öste ur sig sitt missnöje i ett inlägg på Facebook och klagade på pilotens omdöme: Vädret var fint och besättningen borde ha stått emot flygledarna bättre, menade passageraren och spekulerade i att det kanske snarare handlade om bränslebrist. 

Foto: Wikicommons

Nu stämmer Thai Airways passageraren för förtal. Besättningen följde alla instruktioner och regler, skriver man i ett uttalande: ”Thai Airways svar och rättsliga förfarande mot passageraren återspeglar vårt engagemang för att upprätthålla en hög säkerhetsstandard och samtidigt skydda vårt rykte mot skadliga och felaktiga uppfattningar från allmänheten.”

Passageraren fick också svar på tal av en känd pilot och bloggare kallad Captain Faisal, som påpekar att flygbolagens vädertjänster är något helt annat än väderappar i mobiltelefoner. Passageraren uppges ha tagit bort sitt inlägg och vill be om ursäkt till hela besättningen. 

Thailand har strikta lagar kring förtal och en dom kan ge fängelse. 

3 kommentarer

  1. Carl: Ni vet att huvudbilden är på BA och jag inte Thai…
    • Travel News: Fixat till detta. Tack för korrektur.
  2. Roffe: Ser fortfarande BA?
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024