Annons:

KLM-chefen dissar flyget: Ta tåget om du ska resa kort

Holländska flygbolaget KLM uppmanar resenärerna att ta tåget i stället för flyget. Bakom annonskampanjen står bolagets hållbarhetschef Barbara van Knoppen.

I en intervju med SvD Näringsliv förklarar hon det oväntade greppet.
– Varför ska du flyga när det handlar om en resa på säg 600 kilometer? När det finns en möjlighet att ta tåget i stället, säger hon till SvD.

KLM har inlett ett samarbete med det fransk-belgiska snabbtågsbolaget Thalys och erbjuder nu tågresor som ett alternativ till flyget på bolagets kortaste sträcka: Amsterdam-Bryssel.

2 kommentarer

  1. Tomas: Smart och insiktsfullt. Bra good-will!
  2. John Doe: KLM lever på short-haul/medium-haul feedetrafik skall föda long-haul trafiken. Sen kan man ju säga lite precis vad som helst positivt som låter miljömässigt´därför det gäller ju alla människor förutom mig själv. Tex en affärsman i Frankfurt måste komma fram till Amsterdam en viss tid. Flyg är mer tillförlitligt än tåg. Affärsmän som tar business class gör mer miljöskada än ekonomiklass. Men det är ju alltid trevligt att prata om miljön för att låta "inne" och så får man massa beundrare. På 90-talet pratade man om ozonlagret, på 80-talet ryska ubåtar och säldöden, sen var det fattiga barn i Etiopien och Biafra etc. Vi människor måste bara ha något att hänga upp oss på. På 1500-talet häxprocessor. Och på 20-talet är det miljön, det kunde lika bra varit något annat.
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024