Annons:

KLM prisas i hållbarhetstävling

Flygbolaget KLM belönades med sammanlagt tre priser i SkyTeams årliga hållbarhetstävling The Sustainable Flight Challenge. KLM vann kategorin för bäst avfallshantering ombord och för att ha utvecklat flest hållbarhetslösningar som använts av andra flygbolag. Samt för att ha maximerat användningen av hållbart flygbränsle enligt ett pressmeddelande.

– Den här tävlingen är ett tillfälle för oss i branschen att utmana varandra i våra hållbarhetsambitioner och se hur långt vi kan nå med befintlig teknik. Vårt mål är att minska utsläppen med 30 procent per passagerare och kilometer till 2030, jämfört med 2019. Det är motiverande att lära av varandra inom branschen och det finns många viktiga lärdomar, säger Maria Hagelberg, ansvarig för hållbarhetsfrågor för KLM i Norra Europa i ett pressmeddelande.

Totalt deltog 22 flygbolag och över 2000 anställda i The Sustainable Flight Challenge, som anordnades för andra gången under maj månad. KLM deltog i tävlingen genom att flyga mellan Amsterdam och Los Angeles och mellan Amsterdam och Trondheim. För båda dessa rutter investerades i 100 procent hållbart flygbränsle (SAF). Bränslet adderades till flygplatsernas bränsledepåer eftersom det ännu inte är tillåtet att flyga med 100% SAF i tanken. Dessutom säkerställde KLM att man flög den mest optimala rutten till både Los Angeles och Trondheim för att minska bränsleåtgången.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024