Annons:

”Blir den mörkaste julen för krögare i mannaminne”

Coronarestriktionerna innebär att stora delar av julbordssäsongen ställs in och att den ekonomiska framtiden för många krogar är osäkra. Det säger branschorganisationen Visita till TV4 Nyheterna.

I vanliga fall äter svenskarna julbord för tre miljarder kronor – intäkter som krogarna brukar leva på under årets första kvartal.

– Det här kommer bli den mörkaste julen i mannaminne för restaurangbranschen, säger Thomas Jakobsson, chefsekonom på Visita.

3 kommentarer

  1. Anonym: Ok. Då vet vi.
  2. Erik: Fast helt ärligt. Det gnälls lite väl mycket nu. Det är inte omöjligt att genomföra julbord, trots restriktionerna. Och de som är fler än 8pers kan delas upp på flera bord. Det finns många åtgärder man som krögare kan vidta för att få ett julbord att flyta på bra och det behöver inte vara bordsservering som en del tycks tro. Men många valde själva att ställa in julborden och skyller sen allt på myndigheterna. Var själv på julbord häromdagen och det gick hur bra som helst
  3. Susan: Erik, du borde ta dig en funderare innan du uttalar dig att det gnälls. Det är inte restaurangerna som sätter stopp för att inte ha julbord utan gästerna som uteblir pga restriktionerna. Driver själv en restaurang och alla våra företagsbokningar för julmiddag har avbokats samt de flesta av privatgästerna om de är fler är 6-8 personer. Vi har tappat 75 % i bokningar för december, som gäster avbokad med hänvisning till restriktionerna. Så Erik, kanske du borde du kolla upp verkligheten som är för de allra flesta ställena.