Annons:

Birka vill bli Östersjöns nya nöjeskryssare

I augusti presenterade rederierna Viking Line och Gotlandsbolaget en helt ny gemensam satsning på kryssningstrafik mellan Stockholm, Mariehamn och Visby. Nu står det klart att Östersjöns nya nöjeskryssare kommer att heta Birka Gotland. Under ledning av vd Susanne Kaarnimo-Knight kommer Birka Gotland att erbjuda kryssningar från slutet av mars 2024, enligt ett pressmeddelande.

Kring påsk 2024 avgår premiärkryssningen från Stockholm till Mariehamn med fartyget Birka Gotland, för att under vår och sommar även gå via Visby på utvalda avgångar. Därefter utökas resmålen successivt under sommarhalvåret med flera populära destinationer såsom Härnösand, Ystad, Bornholm och Riga.

Vd Susanne Kaarnimo-Knight

–Vi utgår från de två vackraste öarna i Östersjön och kärleken till havet, skärgården och den unika närmiljön. Det finns en stor efterfrågan för både kortare och längre kryssningar i regionen. Extra stolta är vi att kunna presentera möjligheten att åka till undersköna Visby under våren och sommaren, vilket ger resenärerna chansen att upptäcka Gotland när det är som vackrast, säger Susanne Kaarnimo-Knight, vd för det nya bolaget i ett pressmeddelande.

Nöjesutbudet ombord på Birka Gotland kommer att omfatta flertalet restauranger, shopping, spa och underhållning.

Kommentarer är stängda.