Annons:

En tredjedel av Celebrity Cruises däckofficerare är nu kvinnor

Idag, den 8 mars på internationella kvinnodagen, offentliggör Celebrity Cruises att en tredjedel av kryssningsföretagets däckofficierare är kvinnor. Det kan jämföras med den totala andelen kvinnliga sjömän i branschen som är mindre än 2 procent. - Alla som drömmer om en karriär ombord på ett kryssningsfartyg ska kunna realisera den - oavsett vilket kön man identifierar sig med, säger Lisa Lutoff-Perlo, vd och koncernchef på Celebrity Cruises, enligt ett pressmeddelande.

Kryssningsföretaget Celebrity Cruises har en lång tradition av att jobba med mångfald och jämställdhet och idag offentliggör man den nya statistiken som visar att ytterligare en milstolpe är nådd: en tredjedel av kryssningsföretagets däckofficerare är nu kvinnor. 

– Nu har vi fantastiska kvinnor från 19 länder, på alla nivåer inom det marina ledarskapet, som i sin tur kan inspirera andra kvinnor inom vår industri. Vi är stolta över att kunna kalla oss pionjärer och ser fram emot att fortsätta vårt arbete för mångfald och jämställdhet. Alla som drömmer om en karriär ombord på ett kryssningsfartyg ska kunna realisera den – oavsett vilket kön man identifierar sig med. Vi vill sätta en ny standard för alla som seglar över de sju haven, säger Lisa Lutoff-Perlo, vd och koncernchef på Celebrity Cruises, enligt ett pressmeddelande. 

Kate McCue utsågs till den första amerikanska kvinnliga fartygskaptenen 2015 och är än idag den enda amerikanskan på denna position. När det nya fartyget Celebrity Beyond sjösätts i slutet av april så är det med kapten Kate McCue som styr rodret tillsammans med ett team på nio personer, varav fyra är kvinnor.

I samband med Internationella Kvinnodagen den 8 mars ändrar Celebrity Cruises även företagets ikoniska X-logga till “XX” under 24 timmar – för att symbolisera den kvinnliga kromosomen och uppmärksamma vikten av mångfald och jämställdhet.

Kommentarer är stängda.