Annons:

Istanbul vill bli centrum för kryssningsturism

Istanbul vill ta en tätposition kryssningsturismen. Staden vill genom sin hamnanläggning Galataport Istanbul bli en viktig mittpunkt för medelhavskryssningar. Text: Janne Sundling

Med en kustlinje på över 8 000 kilometer kan Turkiet erbjuda flera vackra resestopp och några av kryssningsfartygens favorithamnar. Istanbul lockar resenärer som söker mångsidiga reseupplevelser. Förra året tog Galataport Istanbul emot nästan 150 kryssningsfartyg och har även utsetts till hemmahamn för flertalet kryssningsrederier och fartyg. 

Renoveringen av Galataport Istanbul har bidragit till ett uppsving för kryssningsturismen och är ett betydande bidrag till landets turism och ekonomi. Från 2014, innan upprustningen av hamnområdet, har andelen fartyg som använder Galataport Istanbul som hemmahamn ökat från 15 procent till 50 procent. 

Galataport har en 29 000 kvadratmeter underjordisk kryssningsterminal vilket ger en bekväm och sömlös reseupplevelse för dess gäster. Byggnaden som blivit belönad med “The Red Dot Design Award” är inspirerad av Istanbuls antika arkitektur från de romerska och bysantinska imperierna. Den ligger i stadsdelen Karaköy med gångavstånd till sevärdheter som Hagia Sofia, Blå moskén, Topkapi-palatset, Basilica Cistern, Grand Bazaar, och Galatatornet. 

Kommentarer är stängda.

Konferensproducent till STS Alpresor
Sista ansökningsdag:
30 september 2023