Annons:

Kryssningsfartyg utestängs från Venedig

Italien har förbjudit stora kryssningsfartyg från att ta sig till Venedig från den 1 augusti. Beslutet kommer efter att FN-organet Unesco varnar för att världsarvet kan klassas som hotat om inte den italienska regeringen inför ett permanent förbud mot att kryssningsfartyg får lägga till i lagunen, rapporterar The Guardian.

Kryssningsrederierna får nu styrka Venedig från sina reserutter tills industrihamnen i närliggande Marghera gjorts om för att ta emot passagerarfartyg.

Förbudet för fartyg över 25.000 ton innebär att endast mindre passagerarfärjor och fraktfartyg får använda Giudecca-kanalen för att ta sig in i Venedigs historiska centrum.

”Förordningen som antagits i dag utgör ett viktigt steg mot att skydda den venetianska lagunen”, heter det i ett uttalande från premiärminister Mario Draghis kontor.

Aktivister har protesterat mot de stora kryssningsfartygen, men det har även förekommit motaktioner från dem som är beroende av kryssningsindustrin.

2 kommentarer

  1. Stefan Maurbakken, VerdeVerde Travel: Mycket bra drag. Kryssningsturismen i all ära, men dessa gigantiska fartyg bör inte gå in i känsliga områden. Jag tänker att även Stockholm längtar till att turismen kommer tillbaka, men till vilket pris. Vill vi verkligen ha dessa mastodonter vid Stadsgårdskajen - så att utsikten från Fjällgatan försvinner. Jag jobbar själv inom turistnäringen, men tycker att vi måste värna om vår inre skärgård och stadsmiljö liksom Venedig värnar om sin lagun och kanaler.
  2. Krister: Dom kan gå till Nynäshamn eller Kapellskär.
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024
komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024
Är du vår nya stjärna? Snart öppnar Scandic Södra Kajen
Sista ansökningsdag:
27 februari 2024