Annons:

Kryssningsindustrin lanserar innovationsmässa i Europa

I mars 2024 kommer den allra första CLIA Innovation Expo att äga rum i Italien. Det är den första innovationsmässan i sitt slag i kryssningsbranschen. Text: Linda Iliste

”Kryssningsindustrin är i hjärtat av Europa”

Den nya innovationsmässan sker i samband med årliga kryssningsmässan CLIA European Summit som går av stapeln i Genua 11–14 mars 2024. Man vänder sig till intressenter och företag som på olika sätt redan arbetar med, eller vill arbeta med, kryssningsindustrin.

I fokus kommer hållbarhet, innovation, marinteknologi, gemenskap och områden inom besöksnäringen som påverkar kryssningsbranschen att stå.

Under de tre dagarna kommer även kryssningsindustrins pågående arbete med att tillhandahålla ledarskapslösningar inom miljö och turism presenteras. Detta lett av rederichefer, inflytelserika innovatörer från kryssningsindustrin samt politiska ledare.

– Kryssningsindustrin är i hjärtat av Europa. De här evenemangen kommer belysa hur Europa leder vägen inom kryssningsskeppsbyggnad och vad det innebär för den europeiska ekonomin, kommenterar Marie-Caroline Laurent, Clia Europes generaldirektör, i ett pressmeddelande.

– Europa banar också väg för hållbarhet, och kryssningsindustrin använder sin innovation och expertis för att hjälpa till att uppfylla Europas klimatambitioner. Nyckeln bakom innovation är samarbete, och vi ser fram emot en vecka präglad av debatter, presentationer och workshops som visar upp det bästa från vår bransch.

Kommentarer är stängda.