Annons:

Premium

Royal Caribbean tror på fortsatt tillväxt

Travel News fick en intervju med Royal Caribbean Groups Nordens chef Karen Tucker. Hon tror på fortsatt tillväxt för kryssningsindustrin.

”De flesta har ännu inte upptäckt fördelen med att kryssa”

Royal Caribbean International är det största enskilda kryssningsvarumärket globalt vad gäller passagerarkapacitet. Precis som många av världens största kryssningsbolag utgår man från Florida i USA och närmare bestämt Miami. Men det nordiska huvudkontoret finns i Oslo och det är inte konstigt eftersom Norge är favoritdestinationen när gäller det amerikanska turister som ska till Skandinavien. Tyvärr är kärleken i Norge inte riktigt lika stark, man har förbjudit stora kryssningsfartyg att gå in i de smala fjordarna. Men man får självfallet lägga till de stora hamnarna i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen med flera. 

– Både vi och CLIA, Cruise Lines International Association, som är kryssningsindustrins internationella samarbetsorganisation, har en ständig dialog med norska myndigheter och jag tror att detta kommer att lösa sig med tiden, säger Karen Tucker under ett videosamtal. 

Kryssningsindustrin kan tyckas stor när man ser de väldiga skeppen med plats för över 7000 passagerare och runt 20 våningar. Men sanningen är att de flesta människor som åker på semester har aldrig varit ombord på ett kryssningsskepp. I Norden är siffran under en procent av befolkningen varit på en kryssning. Det vill förstås Royal Caribbean ändra på och satsar stort på marknadsföring. I första hand digital sådan. 

– Jag tror att många som gillar paketresor skulle uppskatta att kryssa. Det är en väldigt bekväm form av resande och semester. 

Royal…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Skandinaviens största safaripark söker operation manager
Sista ansökningsdag:
11 februari 2023
Restaurangchef – Vaxholms Kastell & Badholmen
Sista ansökningsdag:
23 februari 2023
Sales Executive – Junior – Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 februari 2023