Annons:

Så mycket tjänar diversearbetarna i reseindiustrin

Nu är Travel News årliga genomgång av lönerna i reseindustrin här. Totalt har vi granskat mer än 250 personers inkomst år 2021. I denna kategori har vi samlat ett femtiotal diversearbetare som inte platsar i våra andra kategorier. Tivolidirektörer, SJ:s högsta ledning och Visitas högsta ledning. Men även Skistars kändisamabasssörer: Charlotta Kalla och Nils van der Poel.

I topp hittar vi även här en statligt avlönad tjänsteman: Monica Lindegård, vd på SJ. Med en årslön på 6,5 miljoner tjänar hon mer än dubbelt så mycket som landets statsminister. Att sajten nyligen brakade ihop när julbiljetterna äntligen släpptes och att det saknas lokförare efter pandemin tycks inte ha påverkat hennes ersättning nämnvärt. 

Knappt hälften så mycket drar Strömmas vd Patric Sjöberg in. I samma härad (drygt 3 miljoner) hittar vi Parks & Resorts vd Christer Fogelmarck. Han har gjort hyggliga skäl för lönen de senaste veckorna när det har stormat på Furuviks Djurpark. Även om hans presschef Annika Troselius fick ta emot en stor del av den initiala mediestormen. 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024