Annons:

Så mycket tjänar diversearbetarna i reseindiustrin

Nu är Travel News årliga genomgång av lönerna i reseindustrin här. Totalt har vi granskat mer än 250 personers inkomst år 2021. I denna kategori har vi samlat ett femtiotal diversearbetare som inte platsar i våra andra kategorier. Tivolidirektörer, SJ:s högsta ledning och Visitas högsta ledning. Men även Skistars kändisamabasssörer: Charlotta Kalla och Nils van der Poel.

I topp hittar vi även här en statligt avlönad tjänsteman: Monica Lindegård, vd på SJ. Med en årslön på 6,5 miljoner tjänar hon mer än dubbelt så mycket som landets statsminister. Att sajten nyligen brakade ihop när julbiljetterna äntligen släpptes och att det saknas lokförare efter pandemin tycks inte ha påverkat hennes ersättning nämnvärt. 

Knappt hälften så mycket drar Strömmas vd Patric Sjöberg in. I samma härad (drygt 3 miljoner) hittar vi Parks & Resorts vd Christer Fogelmarck. Han har gjort hyggliga skäl för lönen de senaste veckorna när det har stormat på Furuviks Djurpark. Även om hans presschef Annika Troselius fick ta emot en stor del av den initiala mediestormen. 

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
Skandinaviens största safaripark söker operation manager
Sista ansökningsdag:
11 februari 2023
Sales Executive – Junior – Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 februari 2023
Jambo Tours söker en biljettör
Sista ansökningsdag:
31 januari 2023
Restaurangchef – Vaxholms Kastell & Badholmen
Sista ansökningsdag:
23 februari 2023