Annons:

Annons:

Fackets varning till Lufthansa: Kan strejka i julhelgerna

Tyska fackförbundet UFO hotar Lufthansa med ny strejk då man fortfarande inte enats i konflikten om kabinpersonalens löner, rapporterar Reuters. Om flygbolaget inte ger med sig kan det bli strejker under julhelgerna, varnar facket, som kommer att ge besked i frågan nästa torsdag, skriver nyhetsbyrån.

Tidigare i november gick UFO ut i en två dygn lång strejk som tvingade Lufthansa att ställa in runt 1 300 flighter.

En kommentar

  1. Subscriber User: Förstår inte hur man kan få hålla på och strejka inom flyget. De privatekonomiska konsekvenserna blir enorma, människor har tagit ut semester och hamnar på marken istället. Transporter av livsmedel, läkemedel, organ etc som är nödvändiga för många. Flygbolagen går på knäna på grund av statligt agerande (ja både i Tyskland men även i Sverige) med pålagor som inte tänkts igenom hela vägen. Som lök på laxen har man på EU nivå infört kompensation till resenärer som i många fall vida överstiger kostnaden för biljetten. Varför har inte facket samma ansvar? Helt vansinnigt! Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Försäljningschef till Europaweekend
Sista ansökningsdag:
26 januari 2020
Tur & Retur söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Jambo Tours/TEMA söker biljettör
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Säljare till Möten och Event
Sista ansökningsdag:
14 februari 2020