Annons:

Annons:

Lufthansas vd ser ingen Greta-effekt: ”Folk vill flyga”

Lufthansas vd ser inga tecken på att kunderna lyssnar på Greta Thunberg och den växande klimatrörelsen. Istället förväntar de sig att antalet passagerare ökar från redan rekordhöga nivåer. ”Vi ser ingen återhållsamhet – faktiskt det motsatta”, säger Carsten Spohr vd på Lufthansa, enligt Reuters skriver Dagens industri.

Men någon vidare Greta-effekt har inte Lufthansa märkt av. I en intervju med tyska tidningen NZZ am Sonntag berättar vd Carsten Spohr att de inte märkt av någon effekt från klimataktivisterna.

”Om man jämför med förra året, som redan då var ett rekordår förväntar vi oss en passagerarökning med fyra procent för Lufthansa. Swiss International visar också tillväxt. Diskussionerna om klimatförändring har inte lett inte till färre bokningar. Folk vill flyga”, säger Carsten Spohr.

Carsten Spohr hänvisar till en rapport som visar att flygtrafiken står för 2,6 procent av koldioxidutsläppen som människan står för. Han är frustrerad över att flygbolagen får så mycket kritik för sina utsläpp.

”Vi har inte lyckats förklara att flygtrafiken påverkar världen positivt. Vi sammanför länder, ekonomier och samhällen. Dessutom har vi under flera år lyckats minska våra koldioxidutsläpp per passagerare”, säger han.

intervjun utvecklar Carsten Spohr sin syn på lågprisbolagen, som han anser förstör flygbranschens image.

”Det borde inte finnas flygresor för tio euro. De gör att hela flygbranschen får ta åt sig kritik och de fyller upp luftrummet. De skapar en artificiell efterfrågan som inte skulle finnas om priserna skulle vara realistiska”, säger han enligt Dagens industri.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.