Annons:

Annons:

Miljardförlust för Lufthansa

Det tyska flygbolaget Lufthansas justerade rörelseresultat, ebit, uppgick till minus 336 miljoner euro eller 3,5 miljarder kronor under det första kvartalet 2019. Det kan jämföras med en vinst på 52 miljoner euro under samma period i fjol, skriver Dagens industri.

Bakom resultattappet, som meddelades på måndagskvällen, lurade bland annat bränslekostnader som ökade med 202 miljoner euro.

”Marknadsövergripande överkapacitet i Europa pressar också ner priserna. Resultatnedgången understryks av att resultatet för det första kvartalet 2018 var särskilt starkt på grund av Air Berlins konkurs. Enhetsintäkterna för perioden minskade kraftigt både hos Network Airlines och Eurowings”, skriver Lufthansa i ett pressmeddelande.

För helåret 2019 förväntar sig Lufhansa fortfarande att den justerade ebit-marginalen kommer landa i intervallet 6,5-8 procent.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA