Annons:

Annons:

Tysk flygplansstrejk avslutas

Representanter för det tyska fackförbundet UFO har beslutat att inte fortsätta den strejk för kabinpersonal som sedan i måndags har tvingats den tyska flygjätten Lufthansa att ställa in flygningar med lågprisbolaget Germanwings.

Konflikten handlar i grunden om löner och arbetsplatsvillkor för kabinpersonalen, totalt 22.000 arbetare. Under söndagen ska fackförbundet fatta beslut om hur de ska fortsätta striden, uppger en talesperson för Reuters.

Sedan i måndags har bara 20 av 220 planerade flygningar kunnat genomföras på grund av strejken. Dotterbolag till Lufthansa har lyckats mildra smällen genom att erbjuda strandade passagerare plats.

Under två dagar i november anordnade UFO en strejk som innebar att 1.500 Lufthansa-flygningar ställdes in vilket påverkade runt 180.000 passagerare. Kostnaden beräknas uppgå till uppemot 20 miljoner dollar, motsvarande 210 miljoner kronor.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.