Annons:

Premium

Privatjetägarna trötta på att bli spårade

Flygskam har plötsligt fått en ny spelplan. För när det ”outas” var kända och rika människors privatjet befinner sig tänker sig många för. Bernald Arnault, Europas rikaste person och boss för lyxvarumärkesjätten LVHM har sålt sin privatjet efter att två twitterkonton publicerat hans flygrörelser under ett halvår. Text: Janne Sundling

Varför limma fast sig i asfalt när det går att göra jobbet på twitter? Så tycks en del klimataktivister börjat tänka. För efter flygspårarnas uppmärksamhet tycks nu även Bernald Arnault, god för så där en 140 miljarder euro, ha tänkt om.  

– Ja, med alla de här historierna, LVHM-gruppen hade ett plan och det har vi sålt. Resultatet är att ingen kan se vart jag åker för nu hyr jag in plan när jag använder sådana, sa han till franska Radio Classique.

Bernald Arnault

Så nettoutsläppen blir väl kanske de samma, kan man befara. Men genom att följa @i_fly_Bernard eller @laviondebernard går det inte längre att veta var Bernard är.

Andra som råkat ut för flygspårning är Taylor Swift och Elon Musk.

LVMH  äger bland annat varumärken som Louis Vuitton, Moet & Chandon, Hennesy, Christian Dior, Kenzo och Sephora, liksom lyxhotellkedjorna Belmond och Cheval Blanc.

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium