Annons:

Annons:

TUI Care Foundation ska skydda korallrev

TUI Care Foundation och Reef-World Foundation lanserar tillsammans ett treårigt initiativ för att skydda korallreven i Dominikanska Republiken. Projektet syftar främst till att minska alla direkta, skadliga effekter på korallrev genom att skapa medvetenhet om samt främja miljövänliga metoder för dykning och snorkling.

Havet och dess korallrev är en otroligt viktig mat- och inkomstkälla för Dominikanska Republikens invånare och står för ungefär hälften av den totala försörjningen – främst genom fiske och turism. Dock är dessa känsliga marina ekosystem under konstant hot. Förutom klimatförändringarnas skadliga påverkan kan aktiviteter som dykning, snorkling och segling direkt skada korallen, vilket i sin tur påverkar dess känsliga ekosystem.

Initiativet är en del av TUI Junior Academy Foundation som bland annat kommer att erbjuda unga ambassadörer skräddarsydda kurser inom den marina miljön. Tanken är att inspirera dem till att kämpa för bevarandet av korallrev samt att driva egna aktiviteter i området där de bor. Riktlinjer kommer även att tas fram för att främja hållbar dykning och snorkling.

I samband med initiativet kommer dessutom information om korallrevskydd att skickas ut till 65 000 turister, och 2 000 personer från lokalbefolkningen kommer att utbildas via de unga ambassadörernas aktiviteter. Utöver det kommer också fler än 300 personer från lokala företag med anknytning till korallreven att få specialiserad utbildning om hur de kan bedriva sin verksamhet mer hållbart.

2 kommentarer

  1. Erik Huss: Vilket klockrent exempel på GREENWASH! Nästan professionellt utstuderat försök att stärka varumärket... Det lustiga är att största orsaken till att korallreven dör är utsläpp i form av koldioxid som omvandlat till kolsyra i havet, vilket fräter sönder korallerna. Flyget och i synnerhet lyxkryssningar är de värst bovarna inom reseindustrin. Om TUI vill mena allvar med att rädda korallreven (aka orsaken till att man vill resa på dykresor) så skulle de sluta med flygandet och framförallt med sina lyxkryssningar. Fundera på detta ett tag...
  2. Amalia Apaza: Det låter väldigt bra ! Väldigt bra artikel ! Jag hoppas verkligen att det inte handlar om ren marknadsföring för TUI. I så fall ska TUI kontinuerlig informera till allmänheten om programmet, satsningen och utveckling Även om resultatet och påverkan //Amalia
Room Republic söker VD
Sista ansökningsdag:
15 oktober 2021
STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.