Annons:

Annons:

Ving gasar sitt klimatarbete

I april blev Ving och systerföretagen* i Norden först ut bland de större researrangörerna att klimatkompensera för samtliga 1,5 miljoner gästers flygresor, oavsett flygbolag. Idag tas nästa steg i hållbarhetsarbetet när även de egna koncepthotellen Sunwing, Sunprime och O.B.C by Sunwing och samtliga busstransfers klimatkompenseras, enligt ett pressmeddelande.

– Genom att utöka vår redan omfattande klimatkompensation till att nu även innefatta våra egna hotell, där en halv miljon kunder bor årligen, samt alla busstransfers på resmålen, kan vi erbjuda ett av de mest omfattande programmen i branschen. Det här är en viktig milstolpe i vårt arbete med att fortsätta minska våra utsläpp och bli fossilfria som företag, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef och hållbarhetsansvarig Ving/Thomas Cook Northern Europe i ett pressmeddelande.

Från den 16 september klimatkompenseras de utsläpp som är kopplade till energi, vatten- och avfallsförbrukning för de gäster som bor på Vings egna och mest omtyckta hotell; Sunwing Family Resorts och O.B.C by Sunwing samt vuxenkonceptet Sunprime Hotels. Klimatkompensationen gäller för koldioxidutsläpp och även utsläpp av andra växthusgaser. I tillägg klimatkompenseras även utsläppen från samtliga busstransfers till och från flygplatsen på Vings resmål. Bussarnas utsläpp baseras på GHG-protokollet som är en internationellt erkänd beräkningsmetod med standards för både offentlig och privat sektor.

Sedan april 2019 kompenseras alla kundernas flygresor enligt de krav som ställs av den globala standarden ”The Carbon Neutral Protocol”, som inte bara fokuserar på koldioxidutsläpp utan även övriga växthusgasutsläpp. Klimatkompensationen gäller alla gästers flygresor, oavsett flygbolag.

– Den klassiska charterresan har en rad fördelar ur ett hållbarhetsperspektiv, som exempelvis våra transferbussar, hållbarhetscertifierade hotell samt närmast fullsatta flyg vilket ger betydligt lägre utsläpp per passagerare jämfört med genomsnittet för reguljärflygbolag. Vårt flygbolag Thomas Cook Airlines Scandinavia har redan idag bland de lägsta utsläppen i Europa per passagerare men vi strävar hela tiden efter att fortsätta minska våra utsläpp, säger Fredrik Henriksson.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.