Annons:

Momondo lanserar sajten Travel Smart som ska ge billigare resor

Hotell-och resesöksajten momondo lanserar nu guiden Travel Smart, som syftar till att tipsa konsumenter om hur de ska tänka i samband med sina hotell- och flygbokningar för de mest populära destinationerna under nästa år ur ett ekonomiskt perspektiv. Statistiken visar bland annat att man i genomsnitt tjänar mest pengar på att boka sin resa 51 dagar innan avfärd, att tisdagar är den bästa dagen för avfärd, och att man bör undvika avfärdsresa på morgonen.

För att hjälpa resenärer att skala ner sin semesterbudget för 2020 har hotell-och resesöksajten momondo analyserat miljontals resesökningar för att kunna delge konsumenter information om den bästa möjliga tiden att boka flyg och hotell för att kunna spara pengar.

Baserat på en analys över det senaste året har resesökmotorn funnit att du som resenär kan spara stora summor genom att boka din kommande resa vid rätt tidpunkt, så mycket som upp till 42 procent på flygningar och upp till 69 procent på hotell jämfört med om du istället bokar på den dyraste dagen, när det kommer till internationella resor. Momondos data visar att priserna skiljer sig baserat på destinationen, där den bästa tiden att boka är beroende av huruvida semestermålet är beläget inom- eller utanför Europa.

– Det finns en uppsjö av myter och sägningar vad gäller den bästa tiden att boka din semester, och detta kan självklart bidra till svårigheter för resenärer som vill ta del av det bästa möjliga erbjudandet. Därför har vi sammanställt en omfattande prisanalys för våra konsumenter, så att svenska resenärer ska kunna boka sina resor utifrån den mest lönsamma tiden för de mest populära flyg- och hotelldestinationerna, säger Lasse Skole Hansen, talesperson för momondo.

Spara upp till 56 procent för resor inom Europa
För svenska resenärer som planerar en semester inom Europa är det vanligtvis en säker insats att boka en flygning två månader i förväg. I genomsnitt kan du som svensk resenär hitta de billigaste biljetterna ungefär 63 dagar före avresan, som möjliggör för besparingar på upp till 56 procent. Om man väljer att boka sin avresa på en tisdag blir affären än mer tacksam, där en riktigt vass planerare kan pressa priserna med upp till 23 procent jämfört med att den som väljer att lägga sin avresa på en söndag, den påvisat dyraste dagen.

Är du ute efter en hotellvistelse någonstans i Europa lönar det sig att lägga sin planering något tidigare. Vanligtvis kan du hitta de billigaste hotellrummen cirka 118 dagar i förväg (alltså runt 4 månader innan avresa). Ofta kan rummet bokas till upp emot ett genomsnitt på 49 procent lägre pris i jämförelse med den dyraste bokningsdagen; nämligen ankomstdagen.

Boka ditt långdistansflyg 51 dagar i förväg
När det gäller resor utanför Europa däremot, bör svenska resenärer i genomsnitt boka sitt flyg 51 dagar i förväg för att spara så mycket pengar som möjligt, upp till hela 42 procent billigare jämfört med den som väljer att spontanboka under avresedagen- vilken inte föga förvånande är den värsta dagen att boka på. Likt resor inom Europa bör din avresedag även här vara på en tisdag då du kan spara upp till 13 procent i genomsnitt jämfört med om du väljer lördag som avfärdsdag.

– Årets data visar återigen att priset varierar mycket beroende på när du bokar, och att det verkligen lönar sig att grotta ner sig i sökdatan, säger Lasse Skole Hansen, talesperson för momondo.

Även hotellvistelser utanför Europa bör bokas cirka 4 månader i förväg för att få de största besparingarna. Räkna med att spara upp till 69 procent i genomsnitt när du bokar cirka 115 dagar framåt.

Om statistiken:
Uppgifterna är baserade på sökningar som genomfördes på momondo.se mellan 01.08.2018 – 30.09.2019 för samtliga resedatum under 2019. Alla flygsökningar är returekonomiflygningar. Alla procentuella besparingar beräknas genom en jämförelse av den billigaste tiden att boka och den dyraste tiden att boka. Hur mycket pengar som kan sparas kan även variera beroende på tid, efterfrågan och utbudet, och priser kan således inte garanteras.

Om momondos årliga prisstudie:
Under 2019 har 23.400 personer från 22 olika länder tillfrågats angående sina resvanor. Datainsamlingen sträckte sig mellan den tredje till tionde januari 2019 genom en e-undersökning i samarbete med Cints paneler. Frågeformuläret översattes till det officiella språket innan det skickades ut till respondenterna, där 23.400 personer mellan 18 och 65 år, som matchar befolkningen i respektive nation, beträffande ålder, kön och geografi genomförde undersökningen.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024