Annons:

Annons:

Både svettigt och roligt att inviga The Hangar på Kastrup

Sara Lindgren började sin karriär i hotellvärlden på Nordic Choice 2002 som receptionist. Nu är hon tillbaka som chef över The Hangar på Kastrup. En konferensanläggning med 2100 besökare som ska tävla mot de största och bästa i hela Danmark. Läs Travel News med Sara.

Grattis till nya jobbet som Director of Congress, Meetings & Events på Clarion Hotel Copenhagen Airport. Varför valde de dig?
För att vara helt ärlig så valde de faktisk inte mig till att börja med. Jag sökte nämligen tjänsten som ”Hotellchef” men det som verkligen intresserade mig var konferensavdelningen, som då var en avdelning under hotellchefen. Detta var jag helt ärlig om på intervjun och talade om vilka tankar och idéer jag redan hade omkring konferensavdelningen och The Hangar, och som jag gärna ville föra ut i verkligheten. Men självklart skulle detta vara svårt att hinna med samtidigt som att vara hotellchef. Jag fick, naturligtvis, inte jobbet som hotellchef men blev direkt efter kontaktad om en helt ny tjänst som de valt att skapa – nämligen ”Director of Congress, Meetings & Events”. Detta är mitt absoluta drömjobb och därför tackade jag ja med det samma. Jag tror att jag fick jobbet för att jag var ärlig, för att jag passar bra in i teamet och kulturen, och för att jag har den erfarenhet som krävs för att göra The Hangar till en succé ihop med mitt team.
Vad gör en Director of Congress hela dagarna?
Just nu är det full fart då jag har ett stort team under mig som styr allt med planering och utförande av konferenser i våra totalt 30 konferenslokaler som befinner sig både på hotellet och i Terminal 3 på Kastrup flygplats (ett par minuters gång inomhus ifrån varandra). Vid sidan av detta assisterar jag våra säljare och bokningsavdelning med framtida konferenser, event och kongresser i The Hangar och har även börjat med planeringen av de första event vi har i The Hangar när den öppnar i augusti 2020.
2100 personer ska hitta till din källare på Kastrup varje dag. Svettigt eller roligt?
Både svettigt och roligt vill jag säga! Svettigt då det ju alltid är en massa som ska göras innan man öppnar något nytt men också väldigt roligt då det är ett fantastiskt venue med en enastående placering – med inomhus förbindelse med Kastrups stora internationella flygplats – och jag älskar att vara en del av Clarion och Nordic Choice igen.
Ni ska konkurrera ut Bella Center eller?
Vi är två väldigt olika venues men det är klar att när det gäller möten, stora konferenser och mindre kongresser är vi absolut en konkurrent till Bella Center.
Vilka andra konferenscentrum i regionen jämför du dig mer mot?
Svårt att svara på på men nog mest Tivoli och Crowne Plaza.
Du började i repan på Nordic Choice 2002. Ditt intryck då?
Jag har alltid gillat Nordic Choice och den verksamhetskultur som firman har. Redan när jag började i receptionen på Quality Hotel i Växjö i 2002 kände jag att detta var ett företag jag kunde jobba för i många år.
Vad har förändrats och vad är samma sak?
Mycket har förändrats då kedjan har många fler hotell nu än i 2002. Det som fortfarande är det samma är den kultur som firman har, och alltid har haft. När jag tidigare i år skrev på sociala medier att jag skulle tillbaka till Clarion och Nordic Choice, var det många av mina tidigare Nordic Choice kollegor som skrev ”Välkommen tillbaka till Choice familjen”, vilket stämmer – vi är som en stor familj.

 

Hur många gäster frågar om Petter Stordalen en vanlig dag?
Det vet jag faktiskt inte.
Vad gör dig till en bra chef?
Jag har själv jobbat i många år med det samma som mitt team gör idag, och det ger en stor respekt åt båda håll. Jag lyssnar på mitt team och vill hellre lyfta mina medarbetare fram i rampljuset än att stå där själv. Jag är heller inte ”för fin” för att själv lyfta bord och stolar, om det är det som behövs en stressig dag. Allt i allt är jag en väldigt glad och positiv person, och det hoppas (och tror) jag sprider sig till mitt team.
Hur börjar du din arbetsdag?
Jag öppnar min dator, häller upp en kopp kaffe och går sedan runt och säger godmorgon till min avdelning och hör hur det går, hur dagen kommer att se ut och att alla har det bra.
Vad skulle få dig att byta arbetsgivare?
Hm, det skulle noga bara hända om dom valde att ”byta bort” mig då jag är otroligt glad för att vara tillbaka i Nordic Choice.
Reseindustrins största utmaning?
Om vi inte hittar fler miljövänliga sätt att resa, framför allt m.h.t. flygresor.
Namn: Sara Lindgren
Titel: Director of Congress, Meetings & Events
Familj: 2 barn, Olivia 10 år och Philip snart 8 år
Ålder: 40
Bor: Dragør, København, Danmark
Senaste resa: Till Torrevieja i Spanien med familjen här i början av oktober
Favorithotell: Clarion Hotel Copenhagen Airport – bästa hotellfrukosten ever!
Favoritreseapp: Momondo
Flygbolag som jag åker helst med: SAS och Norwegian
Favoritdestination: New York
Min drömresa: Jorden runt med mina barn
Detta vet vi inte om dig: Jag älskar att sjunga gospel

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.