Annons:

”Den första chocken har lagt sig”

Podcast-intervju med Lotta Boman, vd och ägare av Sigtunahöjden.

Sigtunahöjden är en mötesanläggning med knappt hundra hotellrum. Anläggningen ägs och drivs av Lotta Boman sedan tio år. 1970 invigdes anläggningen vars syfte var att utbilda statens tjänstemän. 

– Läget just nu är att den första chocken har lagt sig. Det är tomt och det finns inga gäster. Vi är drabbade precis som hela näringen. Det är en extremt utmanande situation. 

Sigtunahöjden har varslat stora delar av sin personal. Men anläggningen är fortfarande öppen och det går att äta frukost, lunch och middag och ta take away. Lotta är även ordförande i den internationella mötesorganisationen IACC Europa. 

– Det är lika nattsvart där som här. Krisen är global. Mötesanläggningar i Holland, Belgien, Frankrike och England är helt nedstängda. De får inte ens ha öppet. Det får vi i Sverige trots allt. 

Vad tror du krisen kommer att leda till?

– Jag kan bara gissa. Framtiden kommer att se helt annorlunda ut när vi har kommit igenom. De kommande veckorna kommer vi att se en mängd konkurser. Vår näring kommer att förändras i grunden. Man kommer att fundera på vilken typ av möten vill man ha i framtiden. Är det okej med stora möten för 150 personer eller är det viktigare att träffas i mindre grupper? Man kanske drar ner på det storslagna livet, att åka runt i världen på stora möten där gäster flygs in från hela världen. Större mötesanläggningar kommer att få det extremt tufft. 

Men när denna intervju gjorde kom ett litet ljus i tunneln.

– Vi fick en bokning idag för en grupp i januari 2021. Det gav energi när man bara suttit med avbokningar i fyra veckor. Vi är mitt i krisens öga. Men vi måste orka se en ljusglimt i horisonten. Men oavsett vad den är måste vi kommunicera ut detta.

Kommentarer är stängda.

Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024