Annons:

Konferensanläggning stäms för sexuella trakasserier

En konferensanläggning i Stockholm stäms av Diskrimineringsombudsmannen efter att en företrädare för anläggningen vid två anställningsintervjuer gjort sexuella närmanden.

Arbetsdomstolen har fått in två separata stämningar mot samma anläggning. De rör två kvinnor. Anläggningen förnekar diskriminering, skriver Besöksliv.

En kvinna sökte en alltiallo-tjänst i november 2011. Mannen som höll i intervjun förelog att kvinnan skulle äta middag hemma hos honom, tillsammans med en annan kvinna. Under middagen ska han ha frågat om hon hade förstått att han ville ligga med kvinnorna. DO stämde i april anläggningen för den händelsen.

Efter det har flera andra kvinnor trätt fram och berättat om liknande händelser.

Förra veckan lämnade DO in en andra stämningsansökan utifrån en av dessa kvinnors utsaga. Det gäller en ansökan till en projektledartjänst från september 2012. Efter ett möte på anläggningen åt de middag på restaurang och gick därefter återigen till anläggningen där mannen ska ha gjort sexuella anspelningar. Han ska bland annat ha sagt ”om vi skulle ha samlag skulle jag inte ha något emot det”.

DO stämmer anläggningen på 125 000 kronor per fall.

Kommentarer är stängda.