Annons:

Annons:

Nu börjar Nordic Choice med digital konferensbokning

Allt fler områden digitaliseras. Ett område som varit undantaget från denna utveckling är konferenser. Nordic Choice Hotels lanserar nu en onlinetjänst för bokning av konferenslokaler, utrustning och mat. Tjänsten är den första i sitt slag och har under lång tid varit efterfrågad av konferensbokare, enligt ett pressmeddelande. Onlinebokningen startar med åtta hotell i Stockholm.

Bokning av konferenser kan för de flesta uppfattas som någonting enkelt. För människor som arbetar med att beställa eller arrangera konferenser så är verkligheten en annan. Valmöjligheterna är oändliga och standardiserade beställningar långt ifrån vardagen. Detta sammantaget skapar utmaningar vad gäller digitalisering av hanteringen.

– Det är nästan så att vi skäms över att år 2019 lansera onlinebokning för konferenser. Alla tar det för givet att detta redan är standard sedan många år. Vi värderade därför noga ifall vi skulle slå på stora trumman och berätta att vi, som en av de första och största aktörerna inom möten i Norden, lanserar denna funktionalitet. Men eftersom vi vet vilket enormt jobb som idag läggs på detta med omfattande manuell hantering av förfrågningar och vilken skillnad det här innebär för dem så är det viktigt att berätta att online-konferensbokningar nu är möjlig och att den manuella hanteringen av konferenser snart är ett minne blott, säger Lisa Farrar CEO för Nordic Choice Hotels digitala bolag eBerry enligt ett pressmeddelande.

Onlinebokningen som nu lanserats har startat med åtta hotell i Stockholm. För dessa hotell så kan konferensbokare söka och se lediga konferensrum, uppleva dem i 360-bilder, välja möblering, utrustning och tillval som mat och dryck. Bokaren ser direkt kostnaden för beställningen och kan jämföra med andra hotell och lokaler och efter att ha gjort sitt val kunna betala direkt.

– Alla som arbetar med att arrangera eller beställa konferenser vet hur mödosam processen är och svårigheten att få en totalbild över bokningen, se priser och kunna jämföra. Detta tillsammans med att enkelt kunna addera hotellrum för övernattande och övriga extratjänster kommer att skapa en enklare vardag för många. De åtta hotell som detta nu lanserats på får oerhört mycket positiv återkoppling och planen är nu att lansera detta brett över Norden, säger Lisa Farrar.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.