Annons:

Annons:

”Jag älskar nya utmaningar”

Jenny Pieplow Benestam är ny VD och hotelldirektör på Quality Hotel The Mill. Här svarar hon på Travel News på-nytt-jobb-enkät. "Jag är oerhört glad och tacksam att jag fått förtroendet att ansvara för båda Quality hotellen i Malmö, en utmaning jag verkligen ser fram emot."

Grattis Jenny Pieplow Benestam, du är ny VD och hotelldirektör på Quality Hotel The Mill, varför valde Quality Hotels Director of Operations Susanna Ståhl dig?

Jag har arbetat många år tillsammans med Susanna och varit med och byggt upp Quality Hotels varumärke och levererat de förväntningar som satts. Jag är oerhört glad och tacksam att jag fått förtroendet att ansvara för båda Quality hotellen i Malmö, en utmaning jag verkligen ser fram emot.

Vad gör en hotelldirektör hela dagarna?

Det är högt och lågt varje dag, från att stötta och coacha min personal till att sätta handlingsplaner, lägga upp nya strategier lokalt för hotellen, möten både internt och externt med mina medarbetare och kunder/gäster/samarbetspartners samt i dessa tider, viktigare än någonsin,  finna nya intäktsben och tänka utanför boxen.

Du är nu chef på Quality Hotels samtliga hotell i Malmö-regionen. Vad är nästa steg egentligen?

Just nu är jag väldigt nöjd med min tillvaro att jag fått en ny utmaning att bita i. Jag älskar nya utmaningar och allt vad det innebär.
Du är internrekryterad, vad är fördelarna med det?

Jag vet vad som förväntas av mig i min roll då jag redan under många år haft förtroendet att leda ett av våra Quality Hotel i Nordic Choice Hotels. Jag har kunskap om vår organisation och kan snabbt arbeta mot nya mål.

Finns det några nackdelar?

Som allt annat i en yrkesroll när saker inte fungerar så måste ny position hittas vare sig det är internt eller externt.

Varför ska man åka till Malmö?

Det finns så mycket och se och uppleva i Malmö, en attraktiv stad med närhet till allt. Egen sandstrand, härliga parker, fantastisk matkultur och närhet till Sveriges bästa golfbanor och naturligtvis Köpenhamn.

Vilka KPI kommer ditt arbete att mätas mot?

Vi mäts mot gäst- och medarbetarnöjdhet samt ekonomiska resultat.

2020 har varit det tuffaste året någonsin för hotellindustrin. Ge oss en bild av det som varit?

Det har naturligtvis för oss precis som hela hotellindustrin varit vårt värsta år ever där vi inte bara tappat en stor del av omsättningen utan tyvärr fått säga upp och permittera större delen av vår personalstyrka. Det är en stor förlust för oss och hela branschen att mista all den fantastiska kompetens som vi haft. Det kommer ta många år att bygga upp igen men vi har ett mål att få tillbaka så många som möjligt till oss igen. Vi har en oerhört stark kultur inom Nordic Choice och jag är helt säker på att när tiden är inne kommer vi tillbaka starkare än någonsin.

Hur blir 2021?

Det kommer fortsatt vara ett oerhört tufft år för branschen och vi kommer tyvärr se verksamheter som kommer gå omkull. Här gäller det och vara offensiv och lansera starka kampanjer som vi på Nordic Choice Hotels har gjort under året och vara top of mind hos våra kunder.
Jag tror att hotellindustrin kommer sakta men säkert återhämta sig mot sommaren då vaccineringen är i full gång och man på sikt vågar resa igen. Vi har alla en enorm längtan att få hälsa våra gäster välkomna tillbaks till våra hotell.
Namn: Jenny Pieplow Benestam
Titel: VD
Familj: Man och tre barn, tvillingar på 17 år och en son på 8 år
Bor: Höllviken
Senaste resa: Skidresa till Österrike över nyår 2019/2020
Favorithotell: Hôtel Royal, Evian, Frankrike
Favoritreseapp: Tripadvisor
Flygbolag som jag åker helst med: SAS
Favoritdestination: Bjärehalvön i Skåne
Min drömresa: Zanzibar, Kenya
Detta vet vi inte om dig: Jag har varit elitgymnast och tävlat större delen av min uppväxt.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.