Annons:

Stordalen eldade i gång bygget av nya DRAKEN

I måndags invigde Petter Stordalen Göteborgs senaste hotellsatsning, Clarion Hotel Draken. På plats framför Folkets Hus på Olof Palmes Plats, berättade Petter Stordalen om sina visioner för Hotellet, som kommer bli stadens högsta hotellbyggnad. Ceremonin avslutades med att de på scen tände eld på en stor eld- installation, som bokstaverade DRAKEN, enligt ett pressmeddelande.

Clarion Hotel Draken öppnar 2022 och kommer att erbjuda 470 hotellrum, flera restauranger, barer och konferenslokaler. I ceremonin medverkade förutom Petter Stordalen även Erik Selin, VD för Balder, Mats Arnsmar, VD för Folkets Hus och Hampus Magnusson, byggnadsnämndens ordförande i Göteborg. Att hotellet byggs på en betydande plats i Göteborg valde man att belysa genom att lämna över en av de första filmrullarna som visats på biograf Draken till Erik Selin, med syftet att gjuta in denna i byggnadens grund.

– Clarion Hotel Draken är ett prestigeprojekt i vår portfölj. Jag är oerhört stolt över att få vara med och förvalta ett så viktigt landmärke som biograf Draken. Göteborg är en tillväxtstad med fantastisk potential och Nordic Choice Hotels har som ambition att dubbla antalet hotell i staden. Den här resan har bara börjat!, säger Petter Stordalen, grundare Nordic Choice Hotels.

Hotellet kommer bli över hundra meter högt där de två översta våningarna blir restaurang och skybar med magnifik utsikt över staden och hamninloppet. Hotellet knyts samman med befintliga byggnader och den anrika biograf Draken blir en del av hotellets event- och konferens utbud. Hotellet blir en viktig addering till Nordic Choice Hotels portfölj som idag har sju hotell i Göteborg.

– Det känns positivt att vara delaktig i ett så spännande och viktigt projekt. Jag är övertygad om att detta blir bra för både de som bor och verkar i området men också för staden som helhet, säger Balders VD, Erik Selin.

Hotellet är en del av detaljplanen för Masthuggskajen som ska utvecklas till ett område med puls, kulturell dynamik och internationella intryck. Här binder man samman gammalt och nytt. I området mellan Järntorget, Långgatorna och hamnen kommer 1 300 bostäder, 5 000 till 6 000 nya arbetsplatser och restauranger att växa fram. ​Området har höga hållbarhetsambitioner ​och Draken blir en miljöklassad byggnad som matchar Nordic Choice Hotels höga hållbarhetsmål.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024