Annons:

Stordalen öppnar ännu en hotellskola som ska motverka personalbristen

Petter A Stordalen var på plats på Clarion Hotel Post i Göteborg för att inviga den nya hotellutbildningen som Nordic Choice Hotels startat tillsammans med Realgymnasiet. Den treåriga gymnasieutbildningen ska motverka personalbristen inom hotellbranschen.

-Besöksnäringen i Göteborg växer för varje år och Nordic Choice bygger flera nya hotell här vilket gör att behovet av kompetens kommer att vara större än någonsin de närmaste åren, sa Nordic Choice Hotels grundare Petter Stordalen under invigningen. Han fortsatte:

– Inom Nordic Choice Hotels har vi en helt unik företagskultur, och det finns väldigt många möjligheter för de som börjar arbeta på våra hotell. Flera av dagens chefer har inlett sina karriärer på hotellen, till exempel i receptionen eller i restaurangen. Det här kommer att bidra till att fler ser möjligheterna som finns i branschen, oavsett om man vill jobba med ekonomi, marknadsföring, mat eller personal.

Nordic Choice Hotels är den första hotellkedjan som erbjuder den här typen av utbildning, en treårig lärlingsutbildning där de elever som slutfört utbildningen är garanterade sex månaders anställning inom Nordic Choice Hotels. Utbildningen ger även högskolebehörighet.

– Det här kommer förbättra vår tillgång till arbetskraft, tillföra kompetens till branschen och ge elever en relevant och modern yrkesutbildning som garanterat kommer ge dem jobb. På ett år har vi tredubblat antalet utbildningsplatser i Sverige, de behövs för att vi ska kunna rekrytera 25 000 medarbetare på våra hotell i Norden innan 2022, säger Petter Stordalen.

Trots att intresset för utbildningen har varit stort börjar den i liten skala med 20 elever per läsår. De läser de teoretiska ämnena på Realgymnasiet i Göteborg och sedan lärs de upp i de praktiska delarna på Clarion Hotel Post. Utbildningen startade i Stockholm i fjol och finns från och med i höst även i Göteborg och Malmö/Lund. Nästa år öppnar den i Linköping och tanken är att utbildningen på sikt ska ingå i Realgymnasiets standardutbud och erbjudas på de 15 platser i landet där Realgymnasiet finns idag.

Förra veckan var det invigning av motsvarande hotellutbildning i Malmö/Lund.

Kommentarer är stängda.