Annons:

Annons:

Svemestertrenden lyfter Nordic Choice Hotels

Liksom förra sommaren fortsatte antalet gästnätter på hotellkedjan Nordic Choice Hotels i Sverige att öka under sommarmånaderna. Det är framför allt andelen privatresenärer som har stått för tillväxten under semesterperioden, enligt ett pressmeddelande.

– Det är fantastiskt roligt med en sådan markant ökning av hotellnätter under sommaren. Antalet belagda hotellrum ökade på våra hotell i både juni, juli och augusti jämfört med motsvarande period i fjol. Vi ser en ökning bland både inhemska och internationella gäster, och gläds också över att allt fler bokar via vår egen hemsida eller app där gästerna också får de bästa priserna och servicen. Med vår breda hotellportfölj kan vi erbjuda något för alla, och vi är glada att så många väljer att bo på något av våra hotell runtom i landet, säger Katalin Paldeak, COO Nordic Choice Hotels i ett pressmeddelande.

Besöksrekord i Malmö
I Malmö ser Nordic Choice Hotels en stark ökning av gäster från Europa på hotellen. Andelen gäster från Tyskland, Nederländerna, Schweiz, Italien och Frankrike ökade alla med över 30 procent.

– Sommaren 2019 slog alla tidigare besöksrekord i Malmö. En kombination av en svag krona och ett vädermässigt bra klimat gjorde att fler människor än någonsin besökte vår stad under juli. Med Malmö som utgångspunkt når gästerna dessutom några av norra Europas vackraste stränder. Därtill kan vi lägga den inhemska turismen där bland annat många barnfamiljer besökte SVT:s produktion ”Sommarlovsmorgon”, som blev en riktig succé, säger Jens Lyckman, hotelldirektör Clarion Hotel Malmö Live.

Lokala evenemang gynnade hotellsommaren i Norrköping och Linköping
I år hade Nordic Choice också en stor ökning av gästnätter på hotellen i Norrköping och Linköping, där antalet sålda rum ökade med nästan 25 procent i juli. En starkt bidragande orsak till ökningen var alla de lokala event som arrangerades i de två östgötska städerna under sommaren, såsom diverse idrottsevenemang, konserter och festivaler. Vätternrundan och närheten till Kolmården är ytterligare två faktorer som påverkade hotellsommaren i de båda städerna positivt.

Göteborg lockar britter
Stockholm och Göteborg hade inte stora arenakonserter i samma utsträckning som 2018, då bland annat Beyonce och Ed Sheeran hade spelningar. Trots detta var utvecklingen positiv även i dessa regioner. I Göteborg var det gäster från Storbritannien som stod för den största ökningen och där andelen brittiska hotellgäster ökade med 45 procent.

– Göteborg har verkligen levererat i sommar trots få Ullevikonserter. Efter förra årets sommarväder så känns det som att fler valde att stanna hemma i Sverige på semestern samt att vi har sett ett ökat resande från länder i norra Europa och däribland Storbritannien vilket känns solklart med tanke på kronans kurs. Vi har också märkt ett ökat resande av cykelturism där många startar eller avslutar sin cykelresa i Göteborg, säger Magnus Östlund, hotelldirektör Comfort Hotel Göteborg.

Fortsatt är dock det inhemska resandet störst och andelen gäster från Sverige är ungefär som tidigare år. I Stockholm, som har den största andelen internationella resande, är det inte lika stora variationer, dock syns en viss ökning från Kina.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.