Annons:

Annons:

Expert: Norwegian överlever om de kan blidka marknaden

Trots skulder på 48 miljarder kommer krisande Norwegian att överleva rekonstruktionen, bedömer flyganalytikern Hans Jørgen Elnæs enligt Realtid.

Men en förutsättning är att de lyckas i förhandlingarna med sina kreditgivare. Bland annat skulle de kunna försöka häva leasingen av hälften av sina drygt 20 Dreamliner-plan, menar Elnæs. Om de dessutom får del av regeringens stödpaket kan de lyckas blidka marknaden, fortsätter han.
– Då tror jag de kan gå ut på marknaden och ta in pengar via exempelvis en emission i februari eller mars. För mer pengar måste de ha, säger Elnæs till Realtid.

2 kommentarer

  1. Olle: Vilken tur att vi har expertanalytiker - att Norwgian överlever om: "Men en förutsättning är att de lyckas i förhandlingarna med sina kreditgivare. Bland annat skulle de kunna försöka häva leasingen av hälften av sina drygt 20 Dreamliner-plan, menar Elnæs. Om de dessutom får del av regeringens stödpaket kan de lyckas blidka marknaden" Det hade jag aldrig kunnat räkna ut själv.... Svara
  2. Maria: Vad bra Olle! Då fick du lära dig något! Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.