Annons:

Annons:

Norwegian återvinner sina uniformer

Norwegians senaste projekt som görs i samarbete med UNICEF hjälper utsatta barn, skapar jobb åt invandrarkvinnor och minskar bolagets klimatpåverkan. Återanvändning av bolagets uniformer kan rädda tusentals kläder från att kastas – en viktig åtgärd i kampen mot textilavfall, enligt ett pressmeddelande.  

Under 2020 ska Norwegian byta ut dagens uniformer och därför lanserar bolaget idag pilotprojektet Still Travelling with Norwegian tillsammans med UNICEF Norge. De använda uniformerna ska uppgraderas till nya, hållbara produkter som ska säljas ombord på utvalda Norwegianflygningar.

 När vi nu byter ut ett antal uniformer är det viktigt att vi tittar på hur vi kan använda materialen på ett hållbart sätt. Vi har ingått ett samarbete med det sociala företaget Sisters in Business som ger jobb åt invandrarkvinnor genom lokal textilproduktion, säger Cecilie Nybø Carlsen, Norwegians VP Product Manager. 
 
Inledningsvis kommer Norwegian sälja produkter som har tillverkats av bolagets långdistansuniformer: En stilig, rutig necessär och en fin sidenväska; två unika och handgjorda produkter. Allt överskott från försäljningen går till UNICEF:s arbete för utsatta barn.
 

En viktig åtgärd mot textilavfall
Om det här projektet blir framgångsrikt kan vi rädda tusentals plagg från att kastas. Vi har alla ett ansvar att hitta lösningar som minskar miljöpåverkan från användningen av textilier, säger Norwegians hållbarhetschef Anders Fagernæs i ett pressmeddelande. 
 Med det här projektet bidrar Norwegian, UNICEF och Sisters in Business till en hållbar lösning på de här problemen – och genom att köpa de här produkterna ombord, gör passagerarna något positivt för miljön samtidigt som de hjälper utsatta barn och bidrar till jobbskapande, fortsätter Fagernæs. 
 

Kommentarer är stängda.

STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021
På nytt jobb

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.