Annons:

Annons:

Hit reser Norwegians kunder på sportlovet

Sportlovet närmar sig och då är många som familjer som passar på att resa bort.  Norwegian har tagit fram en lista på de tio mest bokade utlandsresemålen bland resenärer som flyger från Stockholm Arlanda under sportlovet. Fort Lauderdale i Florida toppar listan tätt följt av thailändska Krabi och Bangkok på andra respektive tredje plats. Listan domineras av destinationer till varmare breddgrader vilket tyder på att stockholmarna längtar efter sol och plusgrader, enligt ett pressmeddelande

På förstaplats hamnar Fort Lauderdale i Florida som lockar med sitt härliga klimat och stora utbud av aktiviteter, shopping och stränder. Krabi och Bangkok i Thailand är återkommande favoriter under vinterhalvåret bland svenska resenärer. Krabi är den perfekta destinationen för den som söker en avkopplande sol- och badsemester medan Bangkok erbjuder ett spännande och myllrande storstadsliv och är ett bra utgångsläge för den som vill utforska Thailand ytterligare.

Listan visar att majoriteten av de populäraste destinationerna går till platser med sol och värme. Undantaget är listans niondeplats Salzburg dit stockholmarna gärna reser för skidåkningen i de österrikiska alperna. De spanska favoriterna Barcelona, Malaga och Teneriffa återfinns också på listan men även mer exotiska destinationer som Marrakech och Dubai är populära resmål under årets sportlov.

–Majoriteten av de mest bokade destinationerna finns på varmare breddgrader vilket tyder på att många resenärer längtar efter sol och värme vid den här tiden på året. Att Fort Lauderdale, Krabi och Bangkok är de tre populäraste destinationerna visar att direktflyg till långväga destinationer uppskattas. Tyvärr fortsätter inte långdistanslinjerna från Stockholm nästa vinter men våra resenärer kan fortsätta flyga långt via Oslo och London dit vi har täta förbindelser från Stockholm, sägerNorwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson i ett pressmeddelande.

–Det är positivt att våra resenärer uppskattar Norwegians breda och prisvärda utbud av direktlinjer till olika destinationer med moderna och bränsleeffektiva flygplan, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.