Annons:

Annons:

Marty St. George blir ny kommersiell direktör på Norwegian

Norwegian genomför förändringar i högsta ledningen och utser Marty St. George till ny tillförordnad kommersiell direktör. St. George har bred erfarenhet från kommersiell luftfart och var fram till nyligen kommersiell direktör på amerikanska flygbolaget JetBlue Airways, enligt ett pressmeddelande.

Norwegians kommersiella direktör Helga Bollman Leknes har beslutat att lämna bolaget efter drygt två år. Bollman Leknes blev erbjuden en annan roll i högsta ledningen men har valt att se efter andra möjligheter utanför Norwegian. Bollman Leknes börjar på Norwegian 2017 som HR-direktör och fick i november 2018 även rollen som kommersiell direktör.

– Jag vill tacka Helga Bollman Leknes för hennes insatser på Norwegian, både som kommersiell direktör och HR-direktör. Det är tråkigt att hon har valt att lämna bolaget men jag önskar henne lycka till, säger Geir Karlsen, tillförordnad koncernchef på Norwegian.

– Det har varit en fantastisk erfarenhet att vara en del av Norwegian och jag är tacksam för de möjligheteter som framför allt Bjørn Kjos har gett mig. Jag önskar Norwegian och alla fantastiska medarbetare lycka till i framtiden, säger Helga Bollman Leknes.

Tillförordnad kommersiell direktör med bred erfarenhet från kommersiell luftfart
Marty St. George har över 30 års erfarenhet från flygbranschen. Han var fram till nyligen kommersiell direktör på det amerikanska flygbolaget JetBlue Airways. Han har även haft centrala befattningar på United Airlines och US Airways med ansvar för olika kommersiella funktioner som intäktsgenererande åtgärder, planering av linjenät och marknadsföring.

–Jag är mycket nöjd över att Marty St. George har sagt ja till den här viktiga rollen. Att stärka vår kommersiella position och öka intäkterna är avgörande för att leverera i enlighet med strategin om att gå från tillväxt till lönsamhet. Jag är övertygad om att Marty St. George med sin breda erfarenhet från stora amerikanska flygbolag blir en tillgång för bolaget, fortsätter Geir Karlsen.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.