Annons:

Norwegian ansöker om ny reorganiseringsplan

Till följd av den norska regeringens besked att inte stödja bolaget i den pågående COVID-19 pandemin, har Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) beslutat att initiera ett reorganiseringsförfarande (examinership) i Irland kopplat till dotterbolagen Norwegian Air International (NAI) och Arctic Aviation Assets DAC (AAA*), skriver bolaget i ett pressmeddelande.

AAA är Norwegians helägda dotterbolag med ansvar för flygplansflottan. Dessutom kommer Norwegian omfattas och få skydd under det irländska reorganiseringsförfarandet i egenskap av anknuten part.

– Att ansöka om skydd för att reorganisera under irländsk lag är ett beslut som vi har fattat för att säkra Norwegians framtid till fördel för våra anställda, våra kunder och våra investerare. Vårt mål är att hitta lösningar i samarbete med våra intressenter så att vi kommer igenom det här som ett finansiellt starkare och mer robust flygbolag, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram i ett pressmeddelande.

Norwegian fortsätter att flyga enligt nuvarande linjeprogram och aktien handlas som vanligt på Oslo Børs. Norwegian Reward med tillhörande CashPoints fortsätter som tidigare.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024