Annons:

Norwegian: Fler passagerare för femte månaden i rad

Norwegian ökade antalet passagerare med 206 procent i september jämfört med samma månad i fjol, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

– Det är glädjande att kunna rapportera en fortsatt ökning av antalet passagerare för femte månaden i rad. I takt med att Skandinavien öppnats upp har efterfrågan på flyg ökat. Efterfrågan har ökat stadigt både för inrikesresor och till våra europeiska destinationer. Förtroendet för att resor nu kan genomföras som planerat innebär att kunderna också bokar resor längre fram, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian i ett pressmeddelande.

I september hade Norwegian 977 719 passagerare, en ökning med 206 procent jämfört med förra året. Jämfört med september 2020 ökade den totala kapaciteten (ASK) med 154 procent och persontrafiken (RPK) ökade med 248 procent. Dessutom var kabinfaktorn i september 72,4 procent, en ökning med 20 procentenheter jämfört med förra året.

Till följd av den ökade efterfrågan öppnade Norwegian baserna i Bergen, Stavanger och Trondheim igen i september. Norwegian hade totalt 46 flygplan i drift i september. Punktligheten var 92,1 procent.

Kommentarer är stängda.