Annons:

Norwegian hos Kronofogden – skattemiss på 19 miljoner

Det norska lågprisflygbolaget Norwegians svenska dotterbolag missade att göra en inbetalning på 19 miljoner kronor i passagerarskatt till svenska staten. Bolaget var dagar ifrån att Kronofogden skulle börja jaga tillgångar i Sverige. Det rapporterar Expressen.

Enligt Norwegianas svenska presschef Charlotte Holmberg Jacobsson ska ärendet ha gått direkt till Kronofogden när Norwegian missade den ursprungliga betalningen den 27 juli. Hon säger till Expressen att det rör sig om ett missförstånd och att den uteblivna skattebetalningen inte har något med bolagets finansiella situation att göra.

”Vi har nu gått igenom våra system för att förhindra att detta sker igen”, säger Charlotte Holberg Jacobsson till Expressen.

3 kommentarer

  1. Jervejint: Klart det var ett missförstånd. Samma gäller alla andra som åxå hamnar hos Kron kalle. Ett förbiseende, som under inga förhållanden har med ens egen finansiella situation att göra.
  2. Subscriber User: Ett misstag? Något som alla flygbolag med trafik på Sverige måste betala kan inte vara ett misstag, det måste ju i högsta grad vara rutin precis som arbetsgivaravgifter och skatter i övrigt. Början på slutet?
  3. Siffernisse: Direkt till Kronofogden går det bara om man har en tidigare historia av uteblivna betalningar. Något för Travel News att gräva i kanske.
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024