Annons:

Annons:

Norwegian lägger ner linjen Malmö och Stockholm

Från och med januari nästa år upphör flygbolaget Norwegian att trafikera sträckan Malmö-Stockholm som i dag har flera avgångar i veckan, uppger DI.

Nedläggningen av flygsträckan beror på bristande lönsamhet.

”Vi ser ständigt över vårt linjenät för att utöka och anpassa efter behov och för att veta vilka som är mer lönsamma än andra. Finns det inte tillräckligt mycket lönsamhet så blir det ibland den här typen av resultat”, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson till Dagens Industri, kommunikationschef på Norwegian som inte trafikerar någon annan sträcka från Skåne.

”Vi har dock väldigt stark närvaro i Köpenhamn som många skåningar reser från, och där har vi även många internationella linjer.”

Enligt Charlotte Holmbergh Jacobsson har Norwegian ingen markpersonal i Malmö, och nedläggningen leder heller inte till uppsägningar bland flygbolagets kabinanställda.

3 kommentarer

  1. Margareta: En seger för klimatet!
  2. John Doe: Malmös närmaste flygplats heter Köphamns flygplats. Samt Sveriges näst största flygplats heter Köpenhamns flygplats och ligger i Danmark. I vissa avseenden kanske Köpenhamns flygplats är Sveriges största flygplats. Täcker hela södra Sverige. Inte helt ovanligt att göteborgare tar tåget till Köpenhamns flygplats för vidare färd till nya breddgrader. Seger för klimatet? Snarare en bra skatteplanering av Norwegian och svenska kronan försvagats (alltså minskar efterfrågan givet ceteris paribus). Klimatalarmismen spelar kanske till 10% roll. I dubbelmoralens Sverige så håller alla med Greta, men skiter fullständigt i det när det gäller.
  3. Mårten: Sorgligt, men en gång blir Malmö och Skåne mindre tillgängligt. Bra och SAS är hutlöst dyra på sträckan och lär väl inte bli bättre nu.. dyrare att flyga ned till Mmx än Alicante.. Får nog sälja huset i Skåne helt enkelt.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.